Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Zvěřina patří mezi kvalitní, nutričně bohatou potravinu, se specifickými chuťovými vlastnostmi, jejíž kvalita je závislá na způsobech získávání a dalších manipulacích včetně skladování. Uvedená studie se zabývala mikrobiologickými a senzorickými vlastnostmi kýty nestažených divokých prasat skladovaných ve třech různých teplotních režimech. Ze senzorického hlediska, které je pro uplatnění na trhu nejdůležitější, lze doporučit skladování po dobu max. dvou týdnů při nízkých skladovacích teplotách ideálně okolo 0 °C. Mikrobiologické parametry zvěřiny se v průběhu skladování měnily úměrně s délkou skladování, potvrdila se ale hypotéza, že při správném způsobu odstřelu i prvotním ošetřením kusů, lze získat mikrobiologicky nezávadnou surovinu i po dvou týdnech skladování při teplotách do 7 °C.
- Zvěřina patří mezi kvalitní, nutričně bohatou potravinu, se specifickými chuťovými vlastnostmi, jejíž kvalita je závislá na způsobech získávání a dalších manipulacích včetně skladování. Uvedená studie se zabývala mikrobiologickými a senzorickými vlastnostmi kýty nestažených divokých prasat skladovaných ve třech různých teplotních režimech. Ze senzorického hlediska, které je pro uplatnění na trhu nejdůležitější, lze doporučit skladování po dobu max. dvou týdnů při nízkých skladovacích teplotách ideálně okolo 0 °C. Mikrobiologické parametry zvěřiny se v průběhu skladování měnily úměrně s délkou skladování, potvrdila se ale hypotéza, že při správném způsobu odstřelu i prvotním ošetřením kusů, lze získat mikrobiologicky nezávadnou surovinu i po dvou týdnech skladování při teplotách do 7 °C. (cs)
- Venison is considered to be a quality, nutritionally rich food with specific taste characteristics. The quality is dependent on hunting, processing method and storage conditions. The study examined the microbiological and sensory properties of hams of unskinned wild pigs stored in three different temperature conditions. From a sensory perspective, which is the most important matter on the market, it is appropriate to storage venison at low temperatures, ideally around 0°C no longer than two weeks. Microbiological parameters of venison during storage varied with the length of storage. Our results confirmed the hypothesis that when appropriate hunting and initial treatment is done, it is possible to obtain microbiologically harmless venison even after two weeks of storage at temperatures below 7°C. (en)
|
Title
| - Effect of storage conditions on the quality of meat of wild pigs (en)
- Vliv podmínek skladování na kvalitu masa divokých prasat
- Vliv podmínek skladování na kvalitu masa divokých prasat (cs)
|
skos:prefLabel
| - Effect of storage conditions on the quality of meat of wild pigs (en)
- Vliv podmínek skladování na kvalitu masa divokých prasat
- Vliv podmínek skladování na kvalitu masa divokých prasat (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43872027!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43872027
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - leg; sensoric analysis; microbiological analysis; shelf-life (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Bořilová, Gabriela
- Ježek, František
- Svobodová, Irena
- Hutařová, Zdeňka
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |