Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - Vepřové sádlo, jeho kvalita a obsah, má vliv na strukturu trvanlivých masných výrobků, které běžně obsahují až 50 % tuku. Proto jsou tyto výrobky kritizovány pro vysoký obsah tuku z hlediska lidské výživy a zdraví. V současné době se hledají možnosti, jak obsah tuku v těchto výrobcích zredukovat. V technologické dílně Ústavu hygieny a technologie masa byly vyrobeny trvanlivé masné výrobky se sníženým obsahem tuku za použití komerčně vyráběné tukové náhrady na bázi alginátu. U výrobků byly sledovány fyzikálně chemické parametry (pH, aw, obsah sušiny, obsah tuku) a instrumentálně měřena textura v průběhu zrání salámů a u hotových výrobků. Byly zjištěny rozdíly mezi kontrolními vzorky a vzorky se sníženým obsahem tuku. Při výrobě bylo použito o 25 % méně vepřového sádla, na hotovém výrobku se toto projevilo celkovým snížením obsahu tuku o téměř 9 %.
- Vepřové sádlo, jeho kvalita a obsah, má vliv na strukturu trvanlivých masných výrobků, které běžně obsahují až 50 % tuku. Proto jsou tyto výrobky kritizovány pro vysoký obsah tuku z hlediska lidské výživy a zdraví. V současné době se hledají možnosti, jak obsah tuku v těchto výrobcích zredukovat. V technologické dílně Ústavu hygieny a technologie masa byly vyrobeny trvanlivé masné výrobky se sníženým obsahem tuku za použití komerčně vyráběné tukové náhrady na bázi alginátu. U výrobků byly sledovány fyzikálně chemické parametry (pH, aw, obsah sušiny, obsah tuku) a instrumentálně měřena textura v průběhu zrání salámů a u hotových výrobků. Byly zjištěny rozdíly mezi kontrolními vzorky a vzorky se sníženým obsahem tuku. Při výrobě bylo použito o 25 % méně vepřového sádla, na hotovém výrobku se toto projevilo celkovým snížením obsahu tuku o téměř 9 %. (cs)
- Pork lard, its quality and content, affects the structure of durable meat products that commonly contain up to 50% fat. Therefore, they are criticized for their high content of fat for human nutrition and health. Currently, it seeks ways to reduce fat in these products. In the technology room of the Departement of Meat Hygiene and Technology were manufactured durable meat products with reduced fat using commercially produced fat compensation based on alginate. For products were monitored physico-chemical parameters (pH, aw, dry matter content, fat content) and instrumentally measured texture during ripening of sausages and finished products. Differences were found between control samples and samples with reduced fat. It was used about 25% less pork lard on the finished product; this resulted in an overall reduction in the fat content by almost 9%. (en)
|
Title
| - Trvanlivé masné výrobky se sníženým obsahem tuku
- Trvanlivé masné výrobky se sníženým obsahem tuku (cs)
- Dry meat products with reduced fat (en)
|
skos:prefLabel
| - Trvanlivé masné výrobky se sníženým obsahem tuku
- Trvanlivé masné výrobky se sníženým obsahem tuku (cs)
- Dry meat products with reduced fat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/13:43871999!RIV14-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/13:43871999
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory analyses; fat replacement; pork lard; dry fermented sausages (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník příspěvků XLIII. Sympozium o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Vysoká škola chemicko-technologická v Praze
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |