Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Although bacteria of genus Weissella are ubiquitously widespread, they are not given sufficient attention. Many members of this genus were originally classified as Leuconostoc or Lactobacillus. With the development of molecular methods these phylogenetically closely related bacteria formed a separate group, the genus Weissella. Due to heterofermentative metabolism, Weissella spp. may cause considerable spoilage, which are particularly noticeable in the meat industry. Slime and greening process of meat products are sensory defects, for which it is responsible technologically important species W. viridescens. (en)
- Ačkoliv jsou weisely ubikvitárně rozšířené bakterie, nevěnuje se jim dostatečná pozornost. Mnoho zástupců tohoto rodu bylo původně řazeno mezi leukonostoky či laktobacily a teprve s rozvojem molekulárně biologických metod tyto fylogeneticky blízce příbuzné bakterie vytvořily samostatnou skupinu, rod Weissella. Díky svému heterofermentativnímu metabolismu mohou weisely způsobit nemalé škody, které jsou patrné zejména v masném průmyslu. Osliznutí a zelenání masných výrobků jsou senzorické defekty, za něž je zodpovědný technologicky významný druh W. viridescens.
- Ačkoliv jsou weisely ubikvitárně rozšířené bakterie, nevěnuje se jim dostatečná pozornost. Mnoho zástupců tohoto rodu bylo původně řazeno mezi leukonostoky či laktobacily a teprve s rozvojem molekulárně biologických metod tyto fylogeneticky blízce příbuzné bakterie vytvořily samostatnou skupinu, rod Weissella. Díky svému heterofermentativnímu metabolismu mohou weisely způsobit nemalé škody, které jsou patrné zejména v masném průmyslu. Osliznutí a zelenání masných výrobků jsou senzorické defekty, za něž je zodpovědný technologicky významný druh W. viridescens. (cs)
|
Title
| - Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella
- Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella (cs)
- Characteristic and importance of bacteria genus Weissella (en)
|
skos:prefLabel
| - Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella
- Charakteristika a význam bakterií rodu Weissella (cs)
- Characteristic and importance of bacteria genus Weissella (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871376!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871376
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - meat products; thermal resistance; greening; spoilage; Weissella spp. (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů XLII. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Karpíšková, Renata
- Kameník, Josef
- Dušková, Marta
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |