About: Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Studie byla zaměřena na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo postmortálních faktorů (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Rizika vyšší tvorby biogenních aminů byla prokázána zejména u bažantů z odlovu skladovaných ve vnějším prostředí. I při dodržování legislativně určených podmínek může dojít po dvou týdnech k masivnímu pomnožení kontaminující mikroflóry a tak k rozkladu zvěřiny. Je tedy možné, že zvýšený obsah hygienicky významných biogenních aminů může při konzumaci představovat zdravotní riziko.
  • Studie byla zaměřena na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo postmortálních faktorů (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Rizika vyšší tvorby biogenních aminů byla prokázána zejména u bažantů z odlovu skladovaných ve vnějším prostředí. I při dodržování legislativně určených podmínek může dojít po dvou týdnech k masivnímu pomnožení kontaminující mikroflóry a tak k rozkladu zvěřiny. Je tedy možné, že zvýšený obsah hygienicky významných biogenních aminů může při konzumaci představovat zdravotní riziko. (cs)
  • Present study is focused on the influence of various conditions, intravital factors (slaughtered or hunted pheasants) or post-mortem factors (time and temperature of storage, type of muscle) on the formation of biogenic amines in pheasant meat. The risk of increased formation of biogenic amines was demonstrated, particularly in hunted pheasants stored outdoors. Even if conditions corresponding to the legislative are maintained, the massive propagation of contaminating microflora and the decaying of the game may occur after two days. It is, then, possible that an increased content of biogenic amines significant from the viewpoint of hygiene may have a negative effect on organism when the meat is consumed. (en)
Title
  • Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
  • Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase (cs)
  • Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat (en)
skos:prefLabel
  • Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
  • Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase (cs)
  • Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871309!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 131577
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871309
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • storage; Enterobacteriaceae; E.coli; biogenic amines; pheasant (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A1996E2A6F09]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vorlová, Lenka
  • Gallas, Leo
  • Standarová, Eva
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software