Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Studie byla zaměřena na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo postmortálních faktorů (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Rizika vyšší tvorby biogenních aminů byla prokázána zejména u bažantů z odlovu skladovaných ve vnějším prostředí. I při dodržování legislativně určených podmínek může dojít po dvou týdnech k masivnímu pomnožení kontaminující mikroflóry a tak k rozkladu zvěřiny. Je tedy možné, že zvýšený obsah hygienicky významných biogenních aminů může při konzumaci představovat zdravotní riziko.
- Studie byla zaměřena na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo postmortálních faktorů (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Rizika vyšší tvorby biogenních aminů byla prokázána zejména u bažantů z odlovu skladovaných ve vnějším prostředí. I při dodržování legislativně určených podmínek může dojít po dvou týdnech k masivnímu pomnožení kontaminující mikroflóry a tak k rozkladu zvěřiny. Je tedy možné, že zvýšený obsah hygienicky významných biogenních aminů může při konzumaci představovat zdravotní riziko. (cs)
- Present study is focused on the influence of various conditions, intravital factors (slaughtered or hunted pheasants) or post-mortem factors (time and temperature of storage, type of muscle) on the formation of biogenic amines in pheasant meat. The risk of increased formation of biogenic amines was demonstrated, particularly in hunted pheasants stored outdoors. Even if conditions corresponding to the legislative are maintained, the massive propagation of contaminating microflora and the decaying of the game may occur after two days. It is, then, possible that an increased content of biogenic amines significant from the viewpoint of hygiene may have a negative effect on organism when the meat is consumed. (en)
|
Title
| - Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
- Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase (cs)
- Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat (en)
|
skos:prefLabel
| - Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
- Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase (cs)
- Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871309!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871309
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - storage; Enterobacteriaceae; E.coli; biogenic amines; pheasant (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vorlová, Lenka
- Gallas, Leo
- Standarová, Eva
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |