About: Application of the grape extracts powder in dry sausages production     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo zhodnotit vliv přídavku extraktu z výlisku z modrých hroznů na kvalitu trvanlivého fermentovaného salámu Poličan a trvanlivého tepelně opracovaného salámu Vysočina. Masné výrobky byly vyrobeny v technologické dílně Ústavu hygieny a technologie masa Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, u výrobků byla zjišťována hodnota pH, aktivita vody, chemické složení (obsah sušiny tuku, kolagenu, bílkovin a obsah malondialdehydu - TBA), hodnocení barvy (L* - světlost, a* - podíl červené barvy, b* - podíl žluté barvy), bylo provedeno senzorické hodnocení. Přídavek extraktu ani u jednoho druhu výrobku neovlivnil složení ani důležité jakostní parametry. U výrobku Poličan byly u vzorků s extraktem zjištěny nižší hodnoty TBA v průběhu zrání a tyto vzorky byly také lépe senzoricky hodnoceny.
  • Cílem práce bylo zhodnotit vliv přídavku extraktu z výlisku z modrých hroznů na kvalitu trvanlivého fermentovaného salámu Poličan a trvanlivého tepelně opracovaného salámu Vysočina. Masné výrobky byly vyrobeny v technologické dílně Ústavu hygieny a technologie masa Veterinární a farmaceutické univerzity Brno, u výrobků byla zjišťována hodnota pH, aktivita vody, chemické složení (obsah sušiny tuku, kolagenu, bílkovin a obsah malondialdehydu - TBA), hodnocení barvy (L* - světlost, a* - podíl červené barvy, b* - podíl žluté barvy), bylo provedeno senzorické hodnocení. Přídavek extraktu ani u jednoho druhu výrobku neovlivnil složení ani důležité jakostní parametry. U výrobku Poličan byly u vzorků s extraktem zjištěny nižší hodnoty TBA v průběhu zrání a tyto vzorky byly také lépe senzoricky hodnoceny. (cs)
  • The aim of this study was to evaluate the influence of addition of grape extracts powder on quality of dry fermented sausage Poličan and dry non fermented sausage Vysočina. Extract did not influence the composition or main quality parameters. Meat products were prepared in Departement of Meat Hygiene and Technology of University of Veterinary and Pharmaceutical Sciences Brno. Following parameters were measured: pH value, water activity, chemical composition (amount of dry matter, fat, collagen, protein, amount of malondialdehyde - TBARs scores), evaluation of colour (L* - lightness, a* -redness, b* - yellowness) and sensory evaluation. In samples of Poličan enriched with the extract were found lower TBARs scores during ripening and better sensory evaluation. (en)
Title
  • Application of the grape extracts powder in dry sausages production (en)
  • Využití extraktu z modrých hroznů při výrobě trvanlivých masných výrobků
  • Využití extraktu z modrých hroznů při výrobě trvanlivých masných výrobků (cs)
skos:prefLabel
  • Application of the grape extracts powder in dry sausages production (en)
  • Využití extraktu z modrých hroznů při výrobě trvanlivých masných výrobků
  • Využití extraktu z modrých hroznů při výrobě trvanlivých masných výrobků (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871219!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 179488
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871219
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dry fermented sausages; dry non fermented sausages; grape extract; colour; lipid oxidation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [6D2F515B814C]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
  • Čech, Zdeněk
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software