About: Clostridium perfringens jako původce alimentárního onemocnění člověka     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Clostridium perfringens is an important human patogen causing foodborne diseases. In total 70 samples of meat preparations and 50 rectal swabs of healthy people were examined to determine the incidence, typing and the presence of cpe gene during the five-year period. C. perfringens type A was found in 20% of meat preparations and 16% of human samples. Cpe positive strains were found in only 3 samples of meat preparations and one man. The results confirmed the hypothesis of food of animal origin and humans as a potential source of enterotoxigenic strains of C. perfringens. (en)
  • Clostridium perfringens je významným humánním patogenem způsobující mimo jiné i alimentární onemocnění z potravin. V průběhu pětiletého období bylo vyšetřeno 70 vzorků masných polotovarů a 50 vzorků rektálních výtěrů zdravých lidí pro zjištění incidence výskytu, typizace a přítomnosti genu cpe kódujícího produkci enterotoxinu. C. perfringens typu A bylo nalezeno u 20 % vyšetřených vzorků masných polotovarů a 16 % lidí. Gen cpe byl nalezen pouze u 3 vzorků masných polotovarů a jednoho člověka. Dosažené výsledky potvrdily hypotézu potravin živočišného původu i člověka jako potenciálního zdroje enterotoxigenních kmenů C. perfringens.
  • Clostridium perfringens je významným humánním patogenem způsobující mimo jiné i alimentární onemocnění z potravin. V průběhu pětiletého období bylo vyšetřeno 70 vzorků masných polotovarů a 50 vzorků rektálních výtěrů zdravých lidí pro zjištění incidence výskytu, typizace a přítomnosti genu cpe kódujícího produkci enterotoxinu. C. perfringens typu A bylo nalezeno u 20 % vyšetřených vzorků masných polotovarů a 16 % lidí. Gen cpe byl nalezen pouze u 3 vzorků masných polotovarů a jednoho člověka. Dosažené výsledky potvrdily hypotézu potravin živočišného původu i člověka jako potenciálního zdroje enterotoxigenních kmenů C. perfringens. (cs)
Title
  • Clostridium perfringens jako původce alimentárního onemocnění člověka
  • Clostridium perfringens jako původce alimentárního onemocnění člověka (cs)
  • Clostridium perfringens as a foodborne pathogen (en)
skos:prefLabel
  • Clostridium perfringens jako původce alimentárního onemocnění člověka
  • Clostridium perfringens jako původce alimentárního onemocnění člověka (cs)
  • Clostridium perfringens as a foodborne pathogen (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871194!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 10
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 127449
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871194
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • people; rectal swabs; meat preparation; enterotoxin (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B05B35B604F3]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Veterinářství
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 62
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Svobodová, Irena
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0506-8231
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software