About: Heat treatment of meat and meat products     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Heat treatment is the very important technological step within meat processing. Thermal heating has a shock effect on bacteria. There is a logarithmic dependence between the thermal death time and its influence on the vegetative or sporeforming microorganisms. In meat processing various types of heating can be used for meat products pasteurization or sterilization. The most common heating is a conduction that causes the strong changes in the structure due to the meat protein coagulation and denaturation. Simultaneously the sensory profile of a final product and its nutritional value is being changed. (en)
  • Tepelné opracování je významná technologická operace při zpracování masa. Tepelný ohřev působí šokujícím způsobem na mikroorganismy. Smrtící účinek teploty na vegetativní a sporotvorné formy nežádoučích bakterií má logaritmickou závislost. Pasterizační a sterilizační účinky na maso a výrobky z něho jsou docilovány různými způsoby ohřevu. Nejčastějším typem je ohřev kondukcí - vedením, kdy dochází k výrazným změnám struktury - koagulaci a denaturaci bílkovin masa. Současně se mění i senzorický a nutriční profil finálního produktu a jeho užitná hodnota.
  • Tepelné opracování je významná technologická operace při zpracování masa. Tepelný ohřev působí šokujícím způsobem na mikroorganismy. Smrtící účinek teploty na vegetativní a sporotvorné formy nežádoučích bakterií má logaritmickou závislost. Pasterizační a sterilizační účinky na maso a výrobky z něho jsou docilovány různými způsoby ohřevu. Nejčastějším typem je ohřev kondukcí - vedením, kdy dochází k výrazným změnám struktury - koagulaci a denaturaci bílkovin masa. Současně se mění i senzorický a nutriční profil finálního produktu a jeho užitná hodnota. (cs)
Title
  • Heat treatment of meat and meat products (en)
  • Tepelné opracování masa a výrobků z něho
  • Tepelné opracování masa a výrobků z něho (cs)
skos:prefLabel
  • Heat treatment of meat and meat products (en)
  • Tepelné opracování masa a výrobků z něho
  • Tepelné opracování masa a výrobků z něho (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871146!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 173847
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871146
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • conduction; denaturation; coagulation; thermal death time; sterilization; pasteurization; heat treatment (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [D9448723359E]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Kameník, Josef
  • Budesheim, Andre
  • Budig, Jan
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software