About: Meat ageing - from muscle to meat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Struktura svalové tkáně odráží nároky, které jsou na ni kladené během života. Současně ale ovlivňuje také postmortální procesy, které nastávají po poražení jatečných zvířat. Základní stavební jednotkou svalu je svalové vlákno, které vlastně představuje svalovou buňku. Kontraktilní jednotkou jsou myofibrily. V myofibrilách nalezneme nejvíce zastoupené svalové bílkoviny - myosin a aktin. Na základě výstavby myosinových filament rozlišujeme typy svalových vláken. Jednotlivé typy se odlišují podle typu metabolismu a dle způsobu, jakým dokážou získat energii pro své kontrakce.
  • Struktura svalové tkáně odráží nároky, které jsou na ni kladené během života. Současně ale ovlivňuje také postmortální procesy, které nastávají po poražení jatečných zvířat. Základní stavební jednotkou svalu je svalové vlákno, které vlastně představuje svalovou buňku. Kontraktilní jednotkou jsou myofibrily. V myofibrilách nalezneme nejvíce zastoupené svalové bílkoviny - myosin a aktin. Na základě výstavby myosinových filament rozlišujeme typy svalových vláken. Jednotlivé typy se odlišují podle typu metabolismu a dle způsobu, jakým dokážou získat energii pro své kontrakce. (cs)
  • Muscle structure reflects the demands on this tissue performing during life. The structure influences post-mortem ganges after slaughtering as well. The basic structure unit of the muscles is the muscle fiber which constitutes a muscle cell. The contractile units of the muscle are myofibrils. Actin and myosin are the most abundant proteins in myofibrils and in muscles generally. Typology of the myofibres resides in the polymorphism of myosin structure. Fibre types differ in the type of metabolism and in the way they release the energy for their contractions. (en)
Title
  • Meat ageing - from muscle to meat (en)
  • Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem
  • Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem (cs)
skos:prefLabel
  • Meat ageing - from muscle to meat (en)
  • Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem
  • Zrání masa aneb jak se svalovina stává masem (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871139!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 183023
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871139
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • contraction; fibre type; myosin; actin; sarcomere; myofibrils (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7D5BC2AAA3E1]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Steinhauser, Ladislav
  • Steinhauserová, Pavla
  • Kameník, Josef
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software