About: Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách.
  • Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách. (cs)
  • Product requirements form very important part of the quality management. These requirements are basis for the product specification that contains the formula and description of the product characteristics. The compliance with the process parameters and requirements on the final products can be detected by control methods (input, semi-processing, output). Total 20 samples of dry fermented sausages Poličan (4 processors for 5 samples) were analysed (chemical, histochemical, sensory analysis). The results were evaluated with legislative requirements. Assessment of meat content was carried out according to QUID-calculation method. The results were compared with the labelling. (en)
Title
  • Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část
  • Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část (cs)
  • Quality management: Dry fermented sausages, part 2: Evaluation of chemical analysis (en)
skos:prefLabel
  • Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část
  • Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část (cs)
  • Quality management: Dry fermented sausages, part 2: Evaluation of chemical analysis (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/12:43871137!RIV13-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • I
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 3
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 175270
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/12:43871137
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • QUID value; sensory analysis; histochemical analysis; chemical analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3F4AD7E416BF]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 23
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 76 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software