Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách.
- Pro řízení kvality masných výrobků vychází zpracovatel z požadavků na daný produkt. Požadavky jsou základem pro určení specifikace výrobku, která obsahuje recepturu a popis vlastností výrobku. Míru shody s požadavky v průběhu výrobního procesu i finálních výrobků pomáhá odhalit kontrola (vstupní, mezioperační, výstupní). Analýza 20 vzorků salámu Poličan (4 výrobci po 5 výrobcích různých šarží) zaměřená na základní fyzikálně-chemické ukazatele, histochemické vyšetření (průkaz kostních úlomků) a senzorické hodnocení poskytla výsledky, které umožnily určit soulad s požadavky národní legislativy v ČR. Použitím vzorců na výpočet hodnoty QUID byl získán orientační obsah masa ve finálním výrobku, který byl porovnán s údaji na etiketách. (cs)
- Product requirements form very important part of the quality management. These requirements are basis for the product specification that contains the formula and description of the product characteristics. The compliance with the process parameters and requirements on the final products can be detected by control methods (input, semi-processing, output). Total 20 samples of dry fermented sausages Poličan (4 processors for 5 samples) were analysed (chemical, histochemical, sensory analysis). The results were evaluated with legislative requirements. Assessment of meat content was carried out according to QUID-calculation method. The results were compared with the labelling. (en)
|
Title
| - Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část
- Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část (cs)
- Quality management: Dry fermented sausages, part 2: Evaluation of chemical analysis (en)
|
skos:prefLabel
| - Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část
- Trvanlivé fermentované masné výrobky, 2. část (cs)
- Quality management: Dry fermented sausages, part 2: Evaluation of chemical analysis (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871137!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871137
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - QUID value; sensory analysis; histochemical analysis; chemical analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Saláková, Alena
- Pavlík, Zdeněk
- Kameník, Josef
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |