Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
rdfs:seeAlso
| |
Description
| - The drying process is applied for the manufacturing of dry-cured meat products. The aim of drying is removing of free water in product and thus to minimize the growth of harmful microorganisms. Nowadays the drying process is realised in chambers under controlled microclimatic conditions (temperature, relativ humidity, air velocity). Generally, obtaining an even climate within the room and making sure that relative humidity and air speed are the same in all its corners is the desire of all producers of the equipment. This is a reason that various systems of air circulation in chambers have been developed. In the last years a new revolutionary system of drying of sausage slices (a Quick-Dry-Slice process) has been developed in Spain. (en)
- V oboru zpracování masa se sušení využívá při výrobě trvanlivých masných výrobků. Záměrem je zbavit produkt volné vody, čímž se zhoršují životní podmínky mikroorganismů a jejich metabolická aktivita i množení ustávají. V současnosti se většinou trvanlivé masné výrobky suší (proces zrání) v klimatizovaných komorách v řízeném mikroklimatu. Existují různé systémy proudění vzduchu v komorách, které mají zajistit rovnoměrné a dostatečně rychlé vysušení za co nejmenší spotřeby energie. V uplynulém desetiletí došlo ve Španělsku k vývoji systému QDS, což je revoluční způsob přípravy krájených a balených trvanlivých salámů.
- V oboru zpracování masa se sušení využívá při výrobě trvanlivých masných výrobků. Záměrem je zbavit produkt volné vody, čímž se zhoršují životní podmínky mikroorganismů a jejich metabolická aktivita i množení ustávají. V současnosti se většinou trvanlivé masné výrobky suší (proces zrání) v klimatizovaných komorách v řízeném mikroklimatu. Existují různé systémy proudění vzduchu v komorách, které mají zajistit rovnoměrné a dostatečně rychlé vysušení za co nejmenší spotřeby energie. V uplynulém desetiletí došlo ve Španělsku k vývoji systému QDS, což je revoluční způsob přípravy krájených a balených trvanlivých salámů. (cs)
|
Title
| - %22S%22 jako sušení
- %22S%22 jako sušení (cs)
- The drying process in manufacturing of dry meat products (en)
|
skos:prefLabel
| - %22S%22 jako sušení
- %22S%22 jako sušení (cs)
- The drying process in manufacturing of dry meat products (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/12:43871130!RIV13-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/12:43871130
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - QDS system; air circulation; relative humidity; climatic chambers; water activity (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Král, Ondřej
- Kameník, Josef
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |