About: Vliv odstupňovaných dávek Zn na obsah cholesterolu ve vaječném žloutku     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the experiment was to assess whether increasing doses of zinc in a feed formula for laying hens influence the content of cholesterol in egg yolk. Apart from the control group, in which the content of Zn in the feed formula was 50 mg/kg, feed formulas for experimental groups were adjusted (by adding ZnO) to contain 200 mg/kg Zn in P1 group, 500 mg/kg Zn in P2 group and 1000 mg/kg Zn in P3 group. The results of the experiment showed that the increasing content of Zn in a feed formula lowered the content of cholesterol in the egg yolk when Zn was included in up to 500 mg/kg in the formula (group P2). We observed significant (P ? 0.05) to highly significant (P ? 0.01) differences between the control and experimental groups in mean molar concentration and cholesterol content values in the egg yolk. The highest effect on lowering cholesterol in the egg yolk was observed in the P2 group when the dose 500 mg/kg Zn was used in the feed formula. (en)
  • Cílem experimentu bylo zjistit, zda zvýšené dávky zinku v krmné směsi pro nosnice ovlivní obsah cholesterolu ve vaječném žloutku. Na rozdíl od kontrolní skupiny, v níž obsah Zn v krmné směsi byl 50 mg/kg, byly krmné směsi pro experimentální skupiny upraveny (přidáním ZnO), aby obsahovaly 200 mg/kg Zn ve skupině P1, 500 mg/kg Zn ve skupině P2 a 1000 mg/kg Zn ve skupině P3. Výsledky experimentu ukázaly, že zvýšení obsahu Zn v krmné směsi snižuje obsah cholesterolu ve vaječném žloutku, kdy byl Zn obsažen až do 500 mg/kg v receptuře směsi (skupina P2). Pozorovali jsme významné (P ? 0,05) a velmi významné (P ? 0,01) rozdíly mezi kontrolní a experimentální skupiny ve střední molární koncentraci a hodnotě obsahu cholesterolu ve vaječném žloutku. Největší vliv na snižování hladiny cholesterolu ve vaječném žloutku byla pozorována ve skupině P2, kdy byla dávka 500 mg/kg Zn používané v krmné směsi.
  • Cílem experimentu bylo zjistit, zda zvýšené dávky zinku v krmné směsi pro nosnice ovlivní obsah cholesterolu ve vaječném žloutku. Na rozdíl od kontrolní skupiny, v níž obsah Zn v krmné směsi byl 50 mg/kg, byly krmné směsi pro experimentální skupiny upraveny (přidáním ZnO), aby obsahovaly 200 mg/kg Zn ve skupině P1, 500 mg/kg Zn ve skupině P2 a 1000 mg/kg Zn ve skupině P3. Výsledky experimentu ukázaly, že zvýšení obsahu Zn v krmné směsi snižuje obsah cholesterolu ve vaječném žloutku, kdy byl Zn obsažen až do 500 mg/kg v receptuře směsi (skupina P2). Pozorovali jsme významné (P ? 0,05) a velmi významné (P ? 0,01) rozdíly mezi kontrolní a experimentální skupiny ve střední molární koncentraci a hodnotě obsahu cholesterolu ve vaječném žloutku. Největší vliv na snižování hladiny cholesterolu ve vaječném žloutku byla pozorována ve skupině P2, kdy byla dávka 500 mg/kg Zn používané v krmné směsi. (cs)
Title
  • Vliv odstupňovaných dávek Zn na obsah cholesterolu ve vaječném žloutku
  • Vliv odstupňovaných dávek Zn na obsah cholesterolu ve vaječném žloutku (cs)
  • The effect of graded doses of zn on the content of cholesterol in the egg yolk (en)
skos:prefLabel
  • Vliv odstupňovaných dávek Zn na obsah cholesterolu ve vaječném žloutku
  • Vliv odstupňovaných dávek Zn na obsah cholesterolu ve vaječném žloutku (cs)
  • The effect of graded doses of zn on the content of cholesterol in the egg yolk (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870872!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 238988
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870872
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cholesterol; egg yolk; Zn; diet; laying hens (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DD8D36493ADC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník IX. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Straková, Eva
  • Suchý, Pavel
  • Parák, Tomáš
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Tribun
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7399-125-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software