Description
| - Cílem této studie bylo vyhodnocení chemického složení těla bažantů během různých časových období výkrmu až do věku 119 dnů. Obsah dusíkatých látek, tuku, popela, vápníku, hořčíku a phophorus byly naměřeny v celém těle bažantů (Phasianus colchicus L.). Obsah dusíkatých látek byl v rozmezí 519.3 - 933.8 g/100 g sušiny, obsah tuku 48,2 - 312,2 g/100 g sušiny, popela 72,3 až 133,5 g/100 g sušiny, vápník 15,3 až 41,3 g/100 g sušiny, fosfor 10,9 až 24,9 g/100 g sušiny a hořčíku 0,9 - 1,9 g/100 g sušiny.
- Cílem této studie bylo vyhodnocení chemického složení těla bažantů během různých časových období výkrmu až do věku 119 dnů. Obsah dusíkatých látek, tuku, popela, vápníku, hořčíku a phophorus byly naměřeny v celém těle bažantů (Phasianus colchicus L.). Obsah dusíkatých látek byl v rozmezí 519.3 - 933.8 g/100 g sušiny, obsah tuku 48,2 - 312,2 g/100 g sušiny, popela 72,3 až 133,5 g/100 g sušiny, vápník 15,3 až 41,3 g/100 g sušiny, fosfor 10,9 až 24,9 g/100 g sušiny a hořčíku 0,9 - 1,9 g/100 g sušiny. (cs)
- The aim of this study was to evaluate a chemical composition of pheasant body during different time periods of fattening till the age of 119 days. Content of nitrogen substances, fat, ash, calcium, phophorus and magnesium were measured in the whole body of pheasant (Phasianus colchicus L.). Content of nitrogen substances was in the range of 519.3 - 933.8 g/100g dry matter, content of fat 48.2 - 312.2 g/100g dry matter, ash 72.3 - 133.5 g/100g dry matter, calcium 15.3 - 41.3 g/100g dry matter, phosphorus 10.9 - 24.9 g/100g dry matter and magnesium 0.9 - 1.9 g/100g dry matter. (en)
|