About: Actual kontent of cholesterol in fish meat     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • U vzorků čerstvých sladkovodních a mořských ryb zakoupených v brněnské tržní byl stanoven obsah cholesterolu po předchozí saponifikaci a extrakci metodou HPLC. Aktuální obsah cholesterolu stanovený ve vzorcích čerstvých ryb, analyzovaných v rámci studie se pohyboval v rozmezí 256,73 +- 10,74 mg.kg-1u lososa do 982,80 +- 64,45 u makrely. Nebyla nalezena signifikantní závislost na obsahu tuku u ryb. Z výsledků je zřejmé, že variabilita v obsahu cholesterolu je významná, avšak nezávislá na členění sladkovodní - mořské ryby.
  • U vzorků čerstvých sladkovodních a mořských ryb zakoupených v brněnské tržní byl stanoven obsah cholesterolu po předchozí saponifikaci a extrakci metodou HPLC. Aktuální obsah cholesterolu stanovený ve vzorcích čerstvých ryb, analyzovaných v rámci studie se pohyboval v rozmezí 256,73 +- 10,74 mg.kg-1u lososa do 982,80 +- 64,45 u makrely. Nebyla nalezena signifikantní závislost na obsahu tuku u ryb. Z výsledků je zřejmé, že variabilita v obsahu cholesterolu je významná, avšak nezávislá na členění sladkovodní - mořské ryby. (cs)
  • The cholesterol content determined in samples of fresh fish analyzed in the study ranged from 256.73 +- 10.74 mg.kg -1 of salmon to 982.80 +- 64.45 for mackerel. There was no significant dependence on the fat content in fish. From the results it is evident that the variability in cholesterol content is important, but independent of the division freshwater - saltwater fish . (en)
Title
  • Actual kontent of cholesterol in fish meat (en)
  • Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase
  • Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase (cs)
skos:prefLabel
  • Actual kontent of cholesterol in fish meat (en)
  • Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase
  • Aktuální pohled na obsah cholesterolu v rybím mase (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870755!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 185037
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870755
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • cholesterol; fish (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B16CD7B0CB66]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Kostrhounová, Romana
  • Vorlová, Lenka
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software