About: Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Pure wheat protein (gluten) is due to the technological and economical reasons traditionally added to meat products. Vegetable proteins can be used for food adulteration and cause allergy to sensitive individuals. Therefore it is important to develop methods for vegetable protein determination in foodstuffs. The immunohistochemistry method with stereology or image analysis is useful quantitative method. We have compared the results of model sausages achieved by these two methods with the results achieved by ELISA. According to the results, immunohistochemistry method with stereology seems to be suitable for quantitative determination wheat proteins. (en)
  • Čistá pšeničná bílkovina (gluten) je tradičně přidávána z technologických a ekonomických důvodů do masných výrobků. Rostlinné bílkoviny však mohou u citlivých jedinců způsobit alergickou reakci. Z tohoto důvodu je důležitý vývoj metod pro detekci těchto proteinů v potravinách. Imunohistochemická metoda spolu se stereologií nebo analýzou obrazu je použitelná kvantitativní metoda. Porovnávali jsme výsledky získané z vyšetření modelových masných výrobků pomocí těchto metod a metody ELISA. Na základě výsledků je imunohistochemická metoda ve spojení se stereologií použitelnou kvantitativní metodou pro průkaz pšeničné bílkoviny.
  • Čistá pšeničná bílkovina (gluten) je tradičně přidávána z technologických a ekonomických důvodů do masných výrobků. Rostlinné bílkoviny však mohou u citlivých jedinců způsobit alergickou reakci. Z tohoto důvodu je důležitý vývoj metod pro detekci těchto proteinů v potravinách. Imunohistochemická metoda spolu se stereologií nebo analýzou obrazu je použitelná kvantitativní metoda. Porovnávali jsme výsledky získané z vyšetření modelových masných výrobků pomocí těchto metod a metody ELISA. Na základě výsledků je imunohistochemická metoda ve spojení se stereologií použitelnou kvantitativní metodou pro průkaz pšeničné bílkoviny. (cs)
Title
  • Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
  • Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích (cs)
  • Kvantification of wheat gluten immunohistochemical detection in model samples (en)
skos:prefLabel
  • Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích
  • Kvantifikace imunohistochemického stanovení pšeničné bílkoviny v modelových vzorcích (cs)
  • Kvantification of wheat gluten immunohistochemical detection in model samples (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870654!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 208671
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870654
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • allergy; ELISA; meat products (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F028A3F8F1EE]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Proteiny 2011 sborník z vědecké konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Tremlová, Bohuslava
  • Řezáčová Lukášková, Zuzana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7454-022-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 76 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software