Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - In realized study, conceived as a pilot study, two suitable methods for determination of citric acid were introduced (HPLC, enzymatic and FT-NIR methods). By the means of these two methods the concentration of citric acid in sea fish and fresh water fish meat was determined (mackerel, codfish, tuna, salmon, carp, and trout). On the basis, of this study results it is possible to recommend 200 mg.kg -1 as a decision limit for the addition of citric acid in the fish meat. This value has sufficient tolerance for natural variability of citric acid occurrence in fish meat. (en)
- Cílem práce je představit dvě vhodné metody (HPLC, enzymatická metoda) pro stanovení kyseliny citronové ve svalovině sladkovodních ryb (makrela, treska, tuňák, losos, kapr, pstruh). Na základě výsledků této studie je možné doporučit 200 mg.kg-1 jako limit pro přidávání kyseliny citronové k rybímu masu. Tato hodnota má dostatečnou toleranci k přirozené variabilitě kyseliny citronové vyskytující se v rybím mase.
- Cílem práce je představit dvě vhodné metody (HPLC, enzymatická metoda) pro stanovení kyseliny citronové ve svalovině sladkovodních ryb (makrela, treska, tuňák, losos, kapr, pstruh). Na základě výsledků této studie je možné doporučit 200 mg.kg-1 jako limit pro přidávání kyseliny citronové k rybímu masu. Tato hodnota má dostatečnou toleranci k přirozené variabilitě kyseliny citronové vyskytující se v rybím mase. (cs)
|
Title
| - Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase
- Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase (cs)
- Multidimensional method of citric acid determination in fish meat (en)
|
skos:prefLabel
| - Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase
- Multidimenzionální metody stanovení kyseliny citrónové v rybím mase (cs)
- Multidimensional method of citric acid determination in fish meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/11:43870650!RIV12-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/11:43870650
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - MEGAZYME; HPLC; fish meat; citric acid (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník Hygiena Alimentorum XXXII.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Dračková, Michaela
- Vorlová, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Štátna veterinárna a potravinárska správa Slovenskej republiky
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |