About: The use of fluorescence methods in food analysis     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this paper is the introduction into the matters of fluorescence methods which are usable in a wide range of disciplines and which start to be used in food processing industry. The basis of these methods is fluorescence, which was for the first time described by George Gabriel Stokes in 1852 (Lichtman and Conchello, 2005), which is based on the electron transition between permitted states of the atom. The photons are released in a few seconds after irradiation in contrary to phosphorescence phenomenon. Emission of light is short and it ends very quickly after switching-off of excitation light. (en)
  • Cílem tohoto příspěvku je úvod do fluorescenčních metod, které jsou použitelné v celé řadě oborů, a které začínají být používány také v potravinářství. Základem těchto metod je fluorescence, která byla poprvé popsána Georgem Gabrielem Stokesem v roce 1852 (Conchello and Lichtman, 2005), která je založena na elektronových přechodech mezi povolenými stavy atomu. Fotony jsou uvolněny během několika sekund po ozáření na rozdíl od fosforescence. Emise světla je krátká a končí velmi rychle po zkončení excitačního světla.
  • Cílem tohoto příspěvku je úvod do fluorescenčních metod, které jsou použitelné v celé řadě oborů, a které začínají být používány také v potravinářství. Základem těchto metod je fluorescence, která byla poprvé popsána Georgem Gabrielem Stokesem v roce 1852 (Conchello and Lichtman, 2005), která je založena na elektronových přechodech mezi povolenými stavy atomu. Fotony jsou uvolněny během několika sekund po ozáření na rozdíl od fosforescence. Emise světla je krátká a končí velmi rychle po zkončení excitačního světla. (cs)
Title
  • The use of fluorescence methods in food analysis (en)
  • Využití fluorescenčních metod v analýze potravin
  • Využití fluorescenčních metod v analýze potravin (cs)
skos:prefLabel
  • The use of fluorescence methods in food analysis (en)
  • Využití fluorescenčních metod v analýze potravin
  • Využití fluorescenčních metod v analýze potravin (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870647!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 6
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 240491
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870647
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • food industry; detection; fluorescence (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [B13EC0B48A00]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Tremlová, Bohuslava
  • Talandová, Michaela
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software