Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this paper is the introduction into the matters of fluorescence methods which are usable in a wide range of disciplines and which start to be used in food processing industry. The basis of these methods is fluorescence, which was for the first time described by George Gabriel Stokes in 1852 (Lichtman and Conchello, 2005), which is based on the electron transition between permitted states of the atom. The photons are released in a few seconds after irradiation in contrary to phosphorescence phenomenon. Emission of light is short and it ends very quickly after switching-off of excitation light. (en)
- Cílem tohoto příspěvku je úvod do fluorescenčních metod, které jsou použitelné v celé řadě oborů, a které začínají být používány také v potravinářství. Základem těchto metod je fluorescence, která byla poprvé popsána Georgem Gabrielem Stokesem v roce 1852 (Conchello and Lichtman, 2005), která je založena na elektronových přechodech mezi povolenými stavy atomu. Fotony jsou uvolněny během několika sekund po ozáření na rozdíl od fosforescence. Emise světla je krátká a končí velmi rychle po zkončení excitačního světla.
- Cílem tohoto příspěvku je úvod do fluorescenčních metod, které jsou použitelné v celé řadě oborů, a které začínají být používány také v potravinářství. Základem těchto metod je fluorescence, která byla poprvé popsána Georgem Gabrielem Stokesem v roce 1852 (Conchello and Lichtman, 2005), která je založena na elektronových přechodech mezi povolenými stavy atomu. Fotony jsou uvolněny během několika sekund po ozáření na rozdíl od fosforescence. Emise světla je krátká a končí velmi rychle po zkončení excitačního světla. (cs)
|
Title
| - The use of fluorescence methods in food analysis (en)
- Využití fluorescenčních metod v analýze potravin
- Využití fluorescenčních metod v analýze potravin (cs)
|
skos:prefLabel
| - The use of fluorescence methods in food analysis (en)
- Využití fluorescenčních metod v analýze potravin
- Využití fluorescenčních metod v analýze potravin (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/11:43870646!RIV12-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/11:43870646
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food industry; detection; fluorescence (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Tremlová, Bohuslava
- Talandová, Michaela
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |