About: Detection of protein peanuts immunohistochemical method     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was the determination of the protein of peanuts in meat products. This proteins can get into the meat product either through cross-contamination, or are added directly as a raw material or additive. Because peanuts are considered to be among food allergens, which can have serious impacts on human health is the proper identification of the product very important. To identification of peanuts was used the immunohistochemical method, which is based on the reaction of antigen-labeled antibody. Investigated were model samples with various concentrations of peanut protein with a detection limit from 0.1 %. (en)
  • Cílem práce bylo stanovení bílkovin podzemnice olejné v masných výrobcích. Do masného výrobku se tyto bílkoviny mohou dostat buď cestou křížové kontaminace, a nebo se přidávají přímo jako surovina nebo aditivní látka. Vzhledem k tomu, že je podzemnice olejná řazena mezi potravinové alergeny, které mohou mít závažné dopady na zdraví člověka je její správná identifikace ve výrobku velmi důležitá. K průkazu byla použita metoda imunohistochemická, která je založena na reakci antigenu se značenou protilátkou. Byly vyšetřovány modelové vzorky s různou koncentrací podzemnicové bílkoviny s mezí záchytu od 0,1 %.
  • Cílem práce bylo stanovení bílkovin podzemnice olejné v masných výrobcích. Do masného výrobku se tyto bílkoviny mohou dostat buď cestou křížové kontaminace, a nebo se přidávají přímo jako surovina nebo aditivní látka. Vzhledem k tomu, že je podzemnice olejná řazena mezi potravinové alergeny, které mohou mít závažné dopady na zdraví člověka je její správná identifikace ve výrobku velmi důležitá. K průkazu byla použita metoda imunohistochemická, která je založena na reakci antigenu se značenou protilátkou. Byly vyšetřovány modelové vzorky s různou koncentrací podzemnicové bílkoviny s mezí záchytu od 0,1 %. (cs)
Title
  • Detection of protein peanuts immunohistochemical method (en)
  • Detekce proteinu podzemnice olejné imunohistochemickou metodou
  • Detekce proteinu podzemnice olejné imunohistochemickou metodou (cs)
skos:prefLabel
  • Detection of protein peanuts immunohistochemical method (en)
  • Detekce proteinu podzemnice olejné imunohistochemickou metodou
  • Detekce proteinu podzemnice olejné imunohistochemickou metodou (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870645!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 193750
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870645
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • allergen; peanut (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [467780042B90]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Zlín
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Proteiny 2011 sborník z vědecké konference
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Pospiech, Matej
  • Randulová, Zdeňka
  • Talandová, Michaela
  • Zvonková, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7454-022-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software