About: Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Biogenic amines are naturally present in living microorganisms, but are primarily indicators of degradation of proteins. Their production is directly related to the action of microorganisms contamining meat of the game. This study is focused on the effects of different conditions, intravital factors (slaughtered or hunter pheasants) or post-mortem factors (time and storage temperature, type of muscle) on the formation of biogenic amines in pheasant meat. Content of biogenic amines was evaluated in relation to microbial status of stored meat. Selected amines were discussed as a possible indicator of degradation of meat and assessed the health risk if consumed that meat. (en)
  • Biogenní aminy jsou přirozenou složkou živých organismů, v potravinách jsou ale především indikátory degradace proteinů. Jejich tvorba v mase je často sledována v souvislosti s působením kontaminujících mikroorganizmů při skladování potravin. Tato studie se zaměřuje na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo faktorů postmortálních (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Obsah biogenních aminů ve skladovaném mase byl hodnocen s ohledem na jeho mikrobiální status. Vybrané biogenní aminy byly diskutovány jako možné indikátory degradace proteinů masa a zhodnoceno zdravotní riziko v případě, že je toto maso konzumováno.
  • Biogenní aminy jsou přirozenou složkou živých organismů, v potravinách jsou ale především indikátory degradace proteinů. Jejich tvorba v mase je často sledována v souvislosti s působením kontaminujících mikroorganizmů při skladování potravin. Tato studie se zaměřuje na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo faktorů postmortálních (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Obsah biogenních aminů ve skladovaném mase byl hodnocen s ohledem na jeho mikrobiální status. Vybrané biogenní aminy byly diskutovány jako možné indikátory degradace proteinů masa a zhodnoceno zdravotní riziko v případě, že je toto maso konzumováno. (cs)
Title
  • Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
  • Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase (cs)
  • Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat (en)
skos:prefLabel
  • Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
  • Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase (cs)
  • Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870632!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 194904
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870632
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • pheasant meat; biogenic amines (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [727C89CD6EAF]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Vorlová, Lenka
  • Gallas, Leo
  • Standarová, Eva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-594-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software