Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Biogenic amines are naturally present in living microorganisms, but are primarily indicators of degradation of proteins. Their production is directly related to the action of microorganisms contamining meat of the game. This study is focused on the effects of different conditions, intravital factors (slaughtered or hunter pheasants) or post-mortem factors (time and storage temperature, type of muscle) on the formation of biogenic amines in pheasant meat. Content of biogenic amines was evaluated in relation to microbial status of stored meat. Selected amines were discussed as a possible indicator of degradation of meat and assessed the health risk if consumed that meat. (en)
- Biogenní aminy jsou přirozenou složkou živých organismů, v potravinách jsou ale především indikátory degradace proteinů. Jejich tvorba v mase je často sledována v souvislosti s působením kontaminujících mikroorganizmů při skladování potravin. Tato studie se zaměřuje na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo faktorů postmortálních (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Obsah biogenních aminů ve skladovaném mase byl hodnocen s ohledem na jeho mikrobiální status. Vybrané biogenní aminy byly diskutovány jako možné indikátory degradace proteinů masa a zhodnoceno zdravotní riziko v případě, že je toto maso konzumováno.
- Biogenní aminy jsou přirozenou složkou živých organismů, v potravinách jsou ale především indikátory degradace proteinů. Jejich tvorba v mase je často sledována v souvislosti s působením kontaminujících mikroorganizmů při skladování potravin. Tato studie se zaměřuje na vliv různých podmínek, intravitálních faktorů (porážka nebo odlov) nebo faktorů postmortálních (doba a teplota skladování, typ svaloviny) na tvorbu biogenních aminů v mase bažanta. Obsah biogenních aminů ve skladovaném mase byl hodnocen s ohledem na jeho mikrobiální status. Vybrané biogenní aminy byly diskutovány jako možné indikátory degradace proteinů masa a zhodnoceno zdravotní riziko v případě, že je toto maso konzumováno. (cs)
|
Title
| - Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
- Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase (cs)
- Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat (en)
|
skos:prefLabel
| - Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase
- Distribuce biogenních aminů a polyaminů v bažantím mase (cs)
- Distribution of biogenic amines and polyamines in the pheasant meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/11:43870632!RIV12-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/11:43870632
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - pheasant meat; biogenic amines (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Vorlová, Lenka
- Gallas, Leo
- Standarová, Eva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |