About: Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The muscle consists of approximately 75 % water. 20 % protein, 3 % fat and 2 % soluble non-protein substances. Out of the latter 2 %, metals and vitamins constitute 3 %, nonprotein nitrogen-containing substances 45 %, carbohydrates 34 % and inorganic compounds 18 %. Meat is considered an important source of high-quality protein and also contains essential nutrients such as iron, zinc, selenium and some B vitamins. One ounce (oz, approx. 28 g) of meat provides an adult man under normal physiological conditions about 10 % of daily energy needs and large amounts of essentials nutrients. (en)
  • Sval obsahuje obecně 75 % vody, 20 % bílkovin, 3 % tuku a 2 % rozpustných nebílkovinných látek. Z těchto 2 % sloučenin připadá 3 % na minerálie a vitamíny, 45 % na dusíkaté nebílkovinné látky, 34 % na sacharidy a 18 % tvoří neorganické sloučeniny. Maso je považováno za významný zdroj vysoce kvalitních bílkovin a obsahuje rovněž esenciální živiny jako je železo, zinek, selen některé vitaminy skupiny B. Jedna unce (oz, přibl. 28g) masa poskytne dospělému člověku za normálního fyziologického stavu okolo 10 % denní potřeby energie a velké množství esenciálních živin. Článek pojednává podrobněji o vybraných živinách obsažených v mase.
  • Sval obsahuje obecně 75 % vody, 20 % bílkovin, 3 % tuku a 2 % rozpustných nebílkovinných látek. Z těchto 2 % sloučenin připadá 3 % na minerálie a vitamíny, 45 % na dusíkaté nebílkovinné látky, 34 % na sacharidy a 18 % tvoří neorganické sloučeniny. Maso je považováno za významný zdroj vysoce kvalitních bílkovin a obsahuje rovněž esenciální živiny jako je železo, zinek, selen některé vitaminy skupiny B. Jedna unce (oz, přibl. 28g) masa poskytne dospělému člověku za normálního fyziologického stavu okolo 10 % denní potřeby energie a velké množství esenciálních živin. Článek pojednává podrobněji o vybraných živinách obsažených v mase. (cs)
Title
  • Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha
  • Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha (cs)
  • Meat on our plate. Part 2: The good servant (en)
skos:prefLabel
  • Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha
  • Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha (cs)
  • Meat on our plate. Part 2: The good servant (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870505!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 5
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 210760
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870505
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • B vitamins; iron; configurated linoleic acids; biologically active peptides; proteins (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [F7542CEE573D]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Steinhauser, Ladislav
  • Kameník, Josef
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 106 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software