Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The muscle consists of approximately 75 % water. 20 % protein, 3 % fat and 2 % soluble non-protein substances. Out of the latter 2 %, metals and vitamins constitute 3 %, nonprotein nitrogen-containing substances 45 %, carbohydrates 34 % and inorganic compounds 18 %. Meat is considered an important source of high-quality protein and also contains essential nutrients such as iron, zinc, selenium and some B vitamins. One ounce (oz, approx. 28 g) of meat provides an adult man under normal physiological conditions about 10 % of daily energy needs and large amounts of essentials nutrients. (en)
- Sval obsahuje obecně 75 % vody, 20 % bílkovin, 3 % tuku a 2 % rozpustných nebílkovinných látek. Z těchto 2 % sloučenin připadá 3 % na minerálie a vitamíny, 45 % na dusíkaté nebílkovinné látky, 34 % na sacharidy a 18 % tvoří neorganické sloučeniny. Maso je považováno za významný zdroj vysoce kvalitních bílkovin a obsahuje rovněž esenciální živiny jako je železo, zinek, selen některé vitaminy skupiny B. Jedna unce (oz, přibl. 28g) masa poskytne dospělému člověku za normálního fyziologického stavu okolo 10 % denní potřeby energie a velké množství esenciálních živin. Článek pojednává podrobněji o vybraných živinách obsažených v mase.
- Sval obsahuje obecně 75 % vody, 20 % bílkovin, 3 % tuku a 2 % rozpustných nebílkovinných látek. Z těchto 2 % sloučenin připadá 3 % na minerálie a vitamíny, 45 % na dusíkaté nebílkovinné látky, 34 % na sacharidy a 18 % tvoří neorganické sloučeniny. Maso je považováno za významný zdroj vysoce kvalitních bílkovin a obsahuje rovněž esenciální živiny jako je železo, zinek, selen některé vitaminy skupiny B. Jedna unce (oz, přibl. 28g) masa poskytne dospělému člověku za normálního fyziologického stavu okolo 10 % denní potřeby energie a velké množství esenciálních živin. Článek pojednává podrobněji o vybraných živinách obsažených v mase. (cs)
|
Title
| - Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha
- Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha (cs)
- Meat on our plate. Part 2: The good servant (en)
|
skos:prefLabel
| - Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha
- Maso na talíři. 2. část: Dobrý sluha (cs)
- Meat on our plate. Part 2: The good servant (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/11:43870505!RIV12-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/11:43870505
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - B vitamins; iron; configurated linoleic acids; biologically active peptides; proteins (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Steinhauser, Ladislav
- Kameník, Josef
|
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |