About: Meat on the plate. Part 1: Historical consequences     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The public has no clear view on the consumption of meat. Most of the human population eats meat regularly and has for it a strong background. We especially enjoy eating meat and meat is a traditional source of energy. Also contains nutritionally important substances important for the human body (protein, iron, zinc, selenium and some B-group vitamins), many of them are indispensable (essential amino acids). On the other hand, often discuss controversial or negative effects of eating meat on our health. To what extent these considerations are true? We will try to find the answer. This article is the first of a planned series of %22meat on a plate%22 and provides information on the historici development and contexts associated with the consumption of meat. It also contains data on current production and consumption of meat in the world and selected countries. (en)
  • Maso jako součást našeho jídelníčku nemá v očích veřejnosti jednoznačnou pozici. Převážná část lidské populace konzumuje maso pravidelně a má pro to pádný původ. Maso nám především chutná a je tradičním zdrojem energie. Obsahuje ale také výživově významné látky, které lidské tělo dokáže dobře využít (bílkoviny, železo, zinek, selen, některé vitaminy skupiny B), řada z nich je dokonce nezastupitelná (esenciální aminokyseliny). Na druhé straně se často diskutují negativní či sporné vlivy konzumace masa na náš organismus. Do jaké míry jsou tyto úvahy pravdivé? Pokusíme se najít odpověď. Tento článek je první z připravované série %22Maso na talíři%22 a přináší informace o historickém vývoji a souvislostech spojených s konzumací masa. Obsahuje také údaje o současné produkci a spotřebě masa ve světě a vybraných zemích.
  • Maso jako součást našeho jídelníčku nemá v očích veřejnosti jednoznačnou pozici. Převážná část lidské populace konzumuje maso pravidelně a má pro to pádný původ. Maso nám především chutná a je tradičním zdrojem energie. Obsahuje ale také výživově významné látky, které lidské tělo dokáže dobře využít (bílkoviny, železo, zinek, selen, některé vitaminy skupiny B), řada z nich je dokonce nezastupitelná (esenciální aminokyseliny). Na druhé straně se často diskutují negativní či sporné vlivy konzumace masa na náš organismus. Do jaké míry jsou tyto úvahy pravdivé? Pokusíme se najít odpověď. Tento článek je první z připravované série %22Maso na talíři%22 a přináší informace o historickém vývoji a souvislostech spojených s konzumací masa. Obsahuje také údaje o současné produkci a spotřebě masa ve světě a vybraných zemích. (cs)
Title
  • Meat on the plate. Part 1: Historical consequences (en)
  • Maso na talíři. 1. část: Historické souvislosti
  • Maso na talíři. 1. část: Historické souvislosti (cs)
skos:prefLabel
  • Meat on the plate. Part 1: Historical consequences (en)
  • Maso na talíři. 1. část: Historické souvislosti
  • Maso na talíři. 1. část: Historické souvislosti (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870503!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • V
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 4
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 210759
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870503
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat production; meat in carcass weight; meat consumption; expensive tissue hypothesis; hunting (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • CZ - Česká republika
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [99E1F6DA9D41]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Maso
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 22
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Steinhauser, Ladislav
  • Kameník, Josef
issn
  • 1210-4086
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software