Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Tato práce se věnuje problematice falšování mléka, která je aktuální zejména v případech, záměny kozího mléka za kravské. Protože kozí mléko je obecně považováno za méně alergenní než kravské mléko, může ovlivnit zdraví spotřebitele. Byly analyzovány vzorky kozího a kravského mléka. Kozí mléko pocházelo z kozí farmy Jihomoravského kraje a kravské mléko bylo získáno z mlékomatů v Brně. Metodou RP-HPLC byly identifikovány frakce jednotlivých kaseinů. Pomocí modelových pokusů bylo zjištěno, že metoda RP-HPLC je spolehlivou metodou k identifikaci a kvantifikaci hlavních mléčných bílkovin.
- Tato práce se věnuje problematice falšování mléka, která je aktuální zejména v případech, záměny kozího mléka za kravské. Protože kozí mléko je obecně považováno za méně alergenní než kravské mléko, může ovlivnit zdraví spotřebitele. Byly analyzovány vzorky kozího a kravského mléka. Kozí mléko pocházelo z kozí farmy Jihomoravského kraje a kravské mléko bylo získáno z mlékomatů v Brně. Metodou RP-HPLC byly identifikovány frakce jednotlivých kaseinů. Pomocí modelových pokusů bylo zjištěno, že metoda RP-HPLC je spolehlivou metodou k identifikaci a kvantifikaci hlavních mléčných bílkovin. (cs)
- This work deals with issue of milk adulteration which is topical mainly in cases of interchanges of goat's and cow's milk. Since goat's milk is generally considered less allergenic than cow's milk, it can influence consumer's health. Samples of goat's and cow's milk were analyzed. Goat's milk originated from the goat's farm of South-Moravian region and cow's milk was obtained from milk bars in Brno. Fractions of individual caseins were identified by RP-HPLC method. With the help of model experiments it was found out that RP-HPLC method is a reliable method for identification and quantification of main milk proteins. (en)
|
Title
| - Authentication of milk by rp-hplc method (en)
- Ověřování pravosti mléka metodou RP-HPLC
- Ověřování pravosti mléka metodou RP-HPLC (cs)
|
skos:prefLabel
| - Authentication of milk by rp-hplc method (en)
- Ověřování pravosti mléka metodou RP-HPLC
- Ověřování pravosti mléka metodou RP-HPLC (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/11:43870435!RIV12-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/11:43870435
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - RP-HPLC; casein; cow's milk; goat's milk; adulteration of milk (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVII. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin ?Ingrovy dny?
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Dračková, Michaela
- Ruprichová, Lenka
- Vorlová, Lenka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |