About: Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This work was focused on optimization of conditions for milk proteins determination. Procedures in concern were clotting of cow's and goat's milk samples at different pH values and precipitation of soft and hard cheeses by various agents at pH 4.6. The final analysis was performed by RP-HPLC method. The best chromatographic resolution of caseins and whey proteins of cow's and goat's milk, were obtained by precipitation at pH 4.6 and 4.9. The best agent for coagulation of soft and hard cheese, was the acetic acid. Optimal chromatogram of whey from soft cheese was obtained at precipitation by hydrochloric acid. (en)
  • Tato práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek při stanovení mléčných bílkovin. Jednalo se o srážení kravského a kozího mléka na různé hodnoty pH a srážení měkkého a tvrdého sýru ve vodných roztocích různými činidly na hodnotu pH 4,6. Finální analýza byla provedena metodou RP-HPLC. Nejlepšího chromatografického rozlišení kaseinů a syrovátkových bílkovin kravského a kozího mléka bylo dosaženo při pH 4,6 a 4,9. Nejvhodnějším činidlem při srážení měkkého i tvrdého sýru byla kyselina octová. U syrovátky z měkkého sýru bylo optimálních podmínek dosaženo při srážení kyselinou chlorovodíkovou.
  • Tato práce byla zaměřena na optimalizaci podmínek při stanovení mléčných bílkovin. Jednalo se o srážení kravského a kozího mléka na různé hodnoty pH a srážení měkkého a tvrdého sýru ve vodných roztocích různými činidly na hodnotu pH 4,6. Finální analýza byla provedena metodou RP-HPLC. Nejlepšího chromatografického rozlišení kaseinů a syrovátkových bílkovin kravského a kozího mléka bylo dosaženo při pH 4,6 a 4,9. Nejvhodnějším činidlem při srážení měkkého i tvrdého sýru byla kyselina octová. U syrovátky z měkkého sýru bylo optimálních podmínek dosaženo při srážení kyselinou chlorovodíkovou. (cs)
Title
  • Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin
  • Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin (cs)
  • Optimization of conditions for milk protein isolation (en)
skos:prefLabel
  • Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin
  • Optimalizace podmínek pro izolaci mléčných bílkovin (cs)
  • Optimization of conditions for milk protein isolation (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/11:43870433!RIV12-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S, Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 218648
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/11:43870433
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • RP-HPLC; precipitation; pH; cheeses; milk; milk proteins (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9C40E16C5A38]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník přednášek a posterů Food hygiene and technology 41st Lenfeld's and Hökl's Days
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Dračková, Michaela
  • Ruprichová, Lenka
  • Vorlová, Lenka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-594-3
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software