Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo stanovit 15 polycyklických aromatických uhlovodíků (PAHs) ve vzorcích uzeného vepřového masa. Vzorky byly vyuzeny v domácích dílnách a pocházely z ČR z oblasti Moravy. PAHs byly extrahovány směsí rozpouštědel za zvýšené teploty a tlaku. Po přečištění extraktu pomocí gelové permeační chromatografie byly analyty stanoveny HPLC s fluorescenční detekcí. Průměrné koncentrace 2 -3 jaderných PAHs se pohybovaly v rozmezí 7,4 - 93,9 ug.kg-1. Průměrné koncentrace čtyřjaderných PAHs v rozmezí 5,2 - 56,2 ug.kg-1, koncentrace pěti a šesti jaderných PAHs od 0,2 do 4,5 ug.kg-1. Limitní hodnoty BaP dané EU legislativou byly překročeny u 3 vzorků.
- Cílem práce bylo stanovit 15 polycyklických aromatických uhlovodíků (PAHs) ve vzorcích uzeného vepřového masa. Vzorky byly vyuzeny v domácích dílnách a pocházely z ČR z oblasti Moravy. PAHs byly extrahovány směsí rozpouštědel za zvýšené teploty a tlaku. Po přečištění extraktu pomocí gelové permeační chromatografie byly analyty stanoveny HPLC s fluorescenční detekcí. Průměrné koncentrace 2 -3 jaderných PAHs se pohybovaly v rozmezí 7,4 - 93,9 ug.kg-1. Průměrné koncentrace čtyřjaderných PAHs v rozmezí 5,2 - 56,2 ug.kg-1, koncentrace pěti a šesti jaderných PAHs od 0,2 do 4,5 ug.kg-1. Limitní hodnoty BaP dané EU legislativou byly překročeny u 3 vzorků. (cs)
- Concentrations of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons (PAHs) in homemade smoked pork meat were evaluated. Samples were collected in the Czech Republic in Moravia region from homemade smokehouses. After accelerated solvent extraction and gel permeation cleanup HPLC determination with fluorescence detection has been used. Average concentrations of two- and three-nuclear PAHs were 7.4 - 93.9 ug.kg-1. Average concentrations of our-nuclear PAHs were 5.2-56.2 ug.kg-1, average concentrations of five- and six-nuclear PAHs was 0,2 - 4,5 ug.kg-1. MRL for BaP were exceeded in 3 samples. (en)
|
Title
| - Stanovení polycyklických aromatických uhlovodíků v domácích uzených masných výrobcích
- Stanovení polycyklických aromatických uhlovodíků v domácích uzených masných výrobcích (cs)
- Determination of polycyclic aromatic hydrocarbons in home smoked meat products (en)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení polycyklických aromatických uhlovodíků v domácích uzených masných výrobcích
- Stanovení polycyklických aromatických uhlovodíků v domácích uzených masných výrobcích (cs)
- Determination of polycyclic aromatic hydrocarbons in home smoked meat products (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002978!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002978
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - polycyclic aromatic hydrocarbons; homemade smoked meat; HPLC (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...odStatuVydavatele
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| |
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...v/svazekPeriodika
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Vorlová, Lenka
- Gallas, Leo
- Batelková, Petra
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |