Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to evualuate the proteolytic and hydrolytic changes in muscle tissue of salmon fillets packaged in modified atmosphere (MA); control MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimental MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Total of 192 samples were examined after storage at cold temperature 2 +/- 2 °C. Laboratory analysis were conducted 1., 5., 7., 9., 12. a 14. day of storage. Physicochemical ganges (pH, TVBN-Total Volatile Basic Nitrogen, N-TMA-Nitrogen-Trimethylamin and FFA-Free Fatty Acids) as indicators of freshness were determined. The proteolytic and hydrolytic processes in salmon fillets were more intense in the control group of samples packaged in MAP 70% N2 + 30% CO2. (en)
- Cílem této studie bylo hodnocení proteolytických a hydrolytických změn ve svalovině filetů lososa balených do modifikované atmosféry (MA); kontrolní MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimentální MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Celkem bylo vyšetřeno 192 vzorků skladovaných při teplotě 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly prováděny 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Sledovány byly fyzikálně chemické změny (pH, TVBN-celkové těkavé dusíkaté báze, N-TMA-dusík-trimethylamin a FFA-volné mastné kyseliny) a indikátory čerstvosti. Proteolytické a hydrolytické procesy byly intenzivnější u kontrolní skupiny vzorků balených v MAP 70% N2 + 30% CO2.
- Cílem této studie bylo hodnocení proteolytických a hydrolytických změn ve svalovině filetů lososa balených do modifikované atmosféry (MA); kontrolní MA: 70 % N2 + 30 % CO2, experimentální MA: 80 % O2 + 20 % CO2. Celkem bylo vyšetřeno 192 vzorků skladovaných při teplotě 2 +/- 2 °C. Laboratorní analýzy byly prováděny 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Sledovány byly fyzikálně chemické změny (pH, TVBN-celkové těkavé dusíkaté báze, N-TMA-dusík-trimethylamin a FFA-volné mastné kyseliny) a indikátory čerstvosti. Proteolytické a hydrolytické procesy byly intenzivnější u kontrolní skupiny vzorků balených v MAP 70% N2 + 30% CO2. (cs)
|
Title
| - Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů
- Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů (cs)
- Evaluation of changes in muscle of salmon (Salmo salar L.) packaged in modified atmosphere of gases (en)
|
skos:prefLabel
| - Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů
- Hodnocení změn svaloviny lososa (Salmo salar L.) baleného v modifikované atmosféře plynů (cs)
- Evaluation of changes in muscle of salmon (Salmo salar L.) packaged in modified atmosphere of gases (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002965!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002965
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - fish meat; modified atmosphere; chemical parameters; freshness (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Food Hygiene and Technology 40th Lenfelds and Hökls Days
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Řičánková, Blanka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |