About: Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.)     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem této práce bylo posoudit oxidační změny v mase lososa (Salmo salar L.) baleném v modifikované atmosféře 80 % O2 + 20 % CO2 (pokusná skupina) a porovnat je se změnami, ke kterým došlo ve vzorcích lososa balených v modifikované atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 (kontrolní skupina). Vzorky byly skladovány při chladírenské teplotě 2+/- 2 °C. Chemická analýza (stanovení peroxidového čísla a malondialdehydu) byla prováděna 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Atmosféra 80 % O2 + 20 % CO2 negativním způsobem ovlivnila průběh sledovaných oxidačních procesů, které byly u vzorků balených v atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 méně výrazné. Toto zjištění potvrdily i statisticky významně vyšší hodnoty (P < 0,01) peroxidového čísla u experimentální skupiny vzorků, zaznamenané 5., 9., 12. a 14. den skladování.
  • Cílem této práce bylo posoudit oxidační změny v mase lososa (Salmo salar L.) baleném v modifikované atmosféře 80 % O2 + 20 % CO2 (pokusná skupina) a porovnat je se změnami, ke kterým došlo ve vzorcích lososa balených v modifikované atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 (kontrolní skupina). Vzorky byly skladovány při chladírenské teplotě 2+/- 2 °C. Chemická analýza (stanovení peroxidového čísla a malondialdehydu) byla prováděna 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Atmosféra 80 % O2 + 20 % CO2 negativním způsobem ovlivnila průběh sledovaných oxidačních procesů, které byly u vzorků balených v atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 méně výrazné. Toto zjištění potvrdily i statisticky významně vyšší hodnoty (P < 0,01) peroxidového čísla u experimentální skupiny vzorků, zaznamenané 5., 9., 12. a 14. den skladování. (cs)
  • The aim of the study was to evaluate oxidation changes of lipid in the meat of salmon (Salmo salar L.) packaged in modified atmosphere 80 % O2 + 20 % CO2 (experimental group) and to compare them with changes occurring in salmon samples packed by modified atmosphere 70 % N2 + 30 % CO2 (control group). Samples were stored at refrigerating temperature 2 +/- 2 °C. Chemical analysis as determination of (Peroxide value) and malondialdehyde were conducted 1., 5., 7., 9., 12 and 14. day of storage. The results of further analysis proved a negative influence modified atmosphere 80 % O2 + 20 % CO2 on oxidation processes that were less intense in samples packed in modified atmosphere 70 % N2 + 30 % CO2. It has been proved by a increased (P > 0.01) peroxide content on the day 5., 9. 12. and 14. day of storage at the experimental samples. (en)
Title
  • Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.)
  • Influence of modified atmosphere gas on oxidation processes of lipid in tissue Salmon (Salmo salar L.) (en)
  • Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.) (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.)
  • Influence of modified atmosphere gas on oxidation processes of lipid in tissue Salmon (Salmo salar L.) (en)
  • Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.) (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002964!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296350
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002964
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • common salmon; peroxide value; malondialdehyde; modified atmosphere (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [9EBA523575A4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Řičánková, Blanka
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-104-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software