Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem této práce bylo posoudit oxidační změny v mase lososa (Salmo salar L.) baleném v modifikované atmosféře 80 % O2 + 20 % CO2 (pokusná skupina) a porovnat je se změnami, ke kterým došlo ve vzorcích lososa balených v modifikované atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 (kontrolní skupina). Vzorky byly skladovány při chladírenské teplotě 2+/- 2 °C. Chemická analýza (stanovení peroxidového čísla a malondialdehydu) byla prováděna 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Atmosféra 80 % O2 + 20 % CO2 negativním způsobem ovlivnila průběh sledovaných oxidačních procesů, které byly u vzorků balených v atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 méně výrazné. Toto zjištění potvrdily i statisticky významně vyšší hodnoty (P < 0,01) peroxidového čísla u experimentální skupiny vzorků, zaznamenané 5., 9., 12. a 14. den skladování.
- Cílem této práce bylo posoudit oxidační změny v mase lososa (Salmo salar L.) baleném v modifikované atmosféře 80 % O2 + 20 % CO2 (pokusná skupina) a porovnat je se změnami, ke kterým došlo ve vzorcích lososa balených v modifikované atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 (kontrolní skupina). Vzorky byly skladovány při chladírenské teplotě 2+/- 2 °C. Chemická analýza (stanovení peroxidového čísla a malondialdehydu) byla prováděna 1., 5., 7., 9., 12. a 14. den skladování. Atmosféra 80 % O2 + 20 % CO2 negativním způsobem ovlivnila průběh sledovaných oxidačních procesů, které byly u vzorků balených v atmosféře 70 % N2 + 30 % CO2 méně výrazné. Toto zjištění potvrdily i statisticky významně vyšší hodnoty (P < 0,01) peroxidového čísla u experimentální skupiny vzorků, zaznamenané 5., 9., 12. a 14. den skladování. (cs)
- The aim of the study was to evaluate oxidation changes of lipid in the meat of salmon (Salmo salar L.) packaged in modified atmosphere 80 % O2 + 20 % CO2 (experimental group) and to compare them with changes occurring in salmon samples packed by modified atmosphere 70 % N2 + 30 % CO2 (control group). Samples were stored at refrigerating temperature 2 +/- 2 °C. Chemical analysis as determination of (Peroxide value) and malondialdehyde were conducted 1., 5., 7., 9., 12 and 14. day of storage. The results of further analysis proved a negative influence modified atmosphere 80 % O2 + 20 % CO2 on oxidation processes that were less intense in samples packed in modified atmosphere 70 % N2 + 30 % CO2. It has been proved by a increased (P > 0.01) peroxide content on the day 5., 9. 12. and 14. day of storage at the experimental samples. (en)
|
Title
| - Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.)
- Influence of modified atmosphere gas on oxidation processes of lipid in tissue Salmon (Salmo salar L.) (en)
- Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.) (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.)
- Influence of modified atmosphere gas on oxidation processes of lipid in tissue Salmon (Salmo salar L.) (en)
- Vliv složení modifikované atmosféry plynů na oxidační procesy svaloviny lososa (Salmo salar L.) (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002964!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002964
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - common salmon; peroxide value; malondialdehyde; modified atmosphere (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Řičánková, Blanka
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |