About: Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to evaluate the effect of addition of natural antioxidant on lipid stability of dry fermented sausages (Poličan). Sausages were made from pork back fat (stored at -18 °C for various time) and extract from Rosmarinus officinalis (rosemary) was added. Sausages were stored for 0, 21, 49, 77, 105, 133, 161, and 189 days. Thiobarbituric acid reacting substances (TBA) were measured. Addition of rosemary extract affected lipid oxidation. (en)
  • Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku přírodního antioxidantu na stabilitu tuků u trvanlivých ferentovaných salámů (Poličan). Salámy byly vyrobené z vepřového hřbetního sádla (skladovaného po různě dlouhou dobu při teplotě - 18 °C) a s přídavkem extraktu z Rosmarinus officinalis (rozmarýn). Salámy byly skladovány po dobu 0, 21, 49, 77, 105, 133, 161 a 189 dní. V průběhu skladování bylo měřeno thiobarbiturové číslo (TBA). Přídavek rozmarýnového extraktu ovlivnil oxidaci lipidů.
  • Cílem práce bylo posoudit vliv přídavku přírodního antioxidantu na stabilitu tuků u trvanlivých ferentovaných salámů (Poličan). Salámy byly vyrobené z vepřového hřbetního sádla (skladovaného po různě dlouhou dobu při teplotě - 18 °C) a s přídavkem extraktu z Rosmarinus officinalis (rozmarýn). Salámy byly skladovány po dobu 0, 21, 49, 77, 105, 133, 161 a 189 dní. V průběhu skladování bylo měřeno thiobarbiturové číslo (TBA). Přídavek rozmarýnového extraktu ovlivnil oxidaci lipidů. (cs)
Title
  • Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů
  • Effect of natural antioxidants on lipid oxidation of dry fermented sausages (en)
  • Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů
  • Effect of natural antioxidants on lipid oxidation of dry fermented sausages (en)
  • Vliv přírodních antioxidantů na oxidaci tuků u trvanlivých fermentovaných salámů (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002963!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 296287
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002963
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • dry fermented sausages; TBA; natural antioxidant; rosemary; lipid oxidation (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DC97CA3E44D4]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Sborník XII. Konference mladých vědeckých pracovníků s mezinárodní účastí
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Saláková, Alena
  • Pavlík, Zdeněk
  • Kameník, Josef
  • Steinhauserová, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-104-4
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software