Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - With the development of culinary options, typical consumer increases consumption of marinated meat and hence the consumption of commercially produced marinades. Marinades contain a number of components, which cause or may cause allergic reactions. Consumer preferences diverge from foods containing allergens and synthetic food additives. This place demands on manufacturers to maintain sensory and technological properties of marinades while maintaining all their beneficial properties. Our study has set itself the objective to compare the results of sensory evaluation of the three pairs of commercially available marinades. Each pair contained a ?classic? recipe and the modified version, which contains no allergens or synthetic food additives. Results of sensory evaluation show that the modified version of marinades have the same or slightly better sensory properties than the original recipe. (en)
- S rozvojem gastronomické úrovně v oblasti veřejného stravování a také s rozvojem kulinárních možností běžného spotřebitele narůstá spotřeba marinovaného masa a tedy i spotřeba komerčně vyráběných marinád. Marinády obsahují celou řadu komponent, které způsobují nebo mohou způsobovat alergické reakce. Preference spotřebitelů se odklánějí od potravin s obsahem alergenů a syntetických potravinářských aditiv. To klade na výrobce nároky na zachování senzorických a technologických vlastností marinád při zachování všech jejich pozitivních vlastností. Naše studie si dala za cíl porovnat výsledky senzorického hodnocení u tří dvojic běžně dostupných marinád. Každá dvojice obsahovala ?klasickou? recepturu a její upravenou verzi, která neobsahuje žádné alergeny ani syntetická potravinářská aditiva. Výsledky senzorického hodnocení ukazují, že upravené verze marinád vykazují stejné nebo mírně lepší senzorické vlastnosti než původní receptury.
- S rozvojem gastronomické úrovně v oblasti veřejného stravování a také s rozvojem kulinárních možností běžného spotřebitele narůstá spotřeba marinovaného masa a tedy i spotřeba komerčně vyráběných marinád. Marinády obsahují celou řadu komponent, které způsobují nebo mohou způsobovat alergické reakce. Preference spotřebitelů se odklánějí od potravin s obsahem alergenů a syntetických potravinářských aditiv. To klade na výrobce nároky na zachování senzorických a technologických vlastností marinád při zachování všech jejich pozitivních vlastností. Naše studie si dala za cíl porovnat výsledky senzorického hodnocení u tří dvojic běžně dostupných marinád. Každá dvojice obsahovala ?klasickou? recepturu a její upravenou verzi, která neobsahuje žádné alergeny ani syntetická potravinářská aditiva. Výsledky senzorického hodnocení ukazují, že upravené verze marinád vykazují stejné nebo mírně lepší senzorické vlastnosti než původní receptury. (cs)
|
Title
| - Rozdíly v senzorickém hodnocení masa marinovaného v běžných marinádách a marinádách bez alergenů
- Differences in sensory evaluation of meat marinated in marinades with and without allergens and synthetic additives (en)
- Rozdíly v senzorickém hodnocení masa marinovaného v běžných marinádách a marinádách bez alergenů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Rozdíly v senzorickém hodnocení masa marinovaného v běžných marinádách a marinádách bez alergenů
- Differences in sensory evaluation of meat marinated in marinades with and without allergens and synthetic additives (en)
- Rozdíly v senzorickém hodnocení masa marinovaného v běžných marinádách a marinádách bez alergenů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002962!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002962
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - food allergen; food additive; marinade; marinated meat; sensory evaluation (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XXXVI. Semináře o jakosti potravin a potravinových surovin Ingrovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Steinhauserová, Pavla
- Gallas, Leo
- Steinhauserová, Iva
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |