Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The main goal of the experimental study, besides the chemical analysis of diterpenes kahweol and cafestol in green and roasted coffee beans, was the verification of the data from scientific publications and the determination of the quantity of these substances in different sorts of coffee beans. As the method of determination UV ? VIS spectroscopy was selected, with preceding sample preparation for the measurement of the extract in ethanol and the elimination of ballast substances with the help of solid phase extraction (SPE). From the results it has been found out, that there is statistically significant difference between the content of both substances in green coffee beans and in roasted coffee beans. (en)
- Hlavním cílem experimentální práce při chemické analýze diterpenů kofeolu a kofestolu v zelených a pražených kávových bobech bylo ověření údajů z odborných publikací a zjištění množství těchto látek v různých druzích kávových bobů. Za metodu stanovení byla vybrána UV - VIS spektroskopie, které předcházela příprava vzorků k měření extrakce v etanolu a odstranění balastních látek pomocí extrakcí pevné fáze tzv. SPE. Z uvedených výsledků bylo zjištěno, že je statistický významný rozdíl mezi obsahem obou látek v zelených kávových bobech, v porovnání s praženými kávovými boby.
- Hlavním cílem experimentální práce při chemické analýze diterpenů kofeolu a kofestolu v zelených a pražených kávových bobech bylo ověření údajů z odborných publikací a zjištění množství těchto látek v různých druzích kávových bobů. Za metodu stanovení byla vybrána UV - VIS spektroskopie, které předcházela příprava vzorků k měření extrakce v etanolu a odstranění balastních látek pomocí extrakcí pevné fáze tzv. SPE. Z uvedených výsledků bylo zjištěno, že je statistický významný rozdíl mezi obsahem obou látek v zelených kávových bobech, v porovnání s praženými kávovými boby. (cs)
|
Title
| - Výskyt diterpenů kofeolu a kofestolu v zelených a pražených kávových bobech.
- The Occurence of Ditrerpenes Kahweol and Cafestol in Green and Roaasted Coffee Beans (en)
- Výskyt diterpenů kofeolu a kofestolu v zelených a pražených kávových bobech. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Výskyt diterpenů kofeolu a kofestolu v zelených a pražených kávových bobech.
- The Occurence of Ditrerpenes Kahweol and Cafestol in Green and Roaasted Coffee Beans (en)
- Výskyt diterpenů kofeolu a kofestolu v zelených a pražených kávových bobech. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002910!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002910
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - coffee beans; UV-VIS spectroscopy; statistical analysis (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XL. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pokorná, Jana
- Straka, Ivan
- Pažout, Vladimír
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |