Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Použití přídavku rostlinných bílkovin při výrobě masných výrobků je v dnešní době běžnou praxí. Z důvodu možného nahrazování kvalitní masné suroviny rostlinnými bílkovinami bez označení na obale výrobku a zároveň kvůli alergennímu potenciálu řady rostlinných bílkovin, je důležitý rozvoj co nejpřesnějších metod jejich stanovení. V naší práci jsme použili imunohistochemické stanovení přídavku pšeničné bílkoviny s následnou kvantifikací pomocí programu pro analýzu obrazu. Výsledky byly srovnány se známými hodnotami přídavku aditiv do modelových masných výrobků.
- Použití přídavku rostlinných bílkovin při výrobě masných výrobků je v dnešní době běžnou praxí. Z důvodu možného nahrazování kvalitní masné suroviny rostlinnými bílkovinami bez označení na obale výrobku a zároveň kvůli alergennímu potenciálu řady rostlinných bílkovin, je důležitý rozvoj co nejpřesnějších metod jejich stanovení. V naší práci jsme použili imunohistochemické stanovení přídavku pšeničné bílkoviny s následnou kvantifikací pomocí programu pro analýzu obrazu. Výsledky byly srovnány se známými hodnotami přídavku aditiv do modelových masných výrobků. (cs)
- Nowdays is a common practise using the addition of vegetable protein in producing of meat products. Because of the possible compensation of high quality meat raw by vegetable protein without the labeling on the products and because of the allergic potencial of many vegetable proteins is important to develope as the most accurate methods for their determination. In our study we used immunohistochemical determination of the addition of wheat protein followed by quantification using image analysis software. The results were compared with known values of the model meat products, additives added. (en)
|
Title
| - Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
- Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
- Quantitative Imunohistochemical Determination of Wheat Protein in Meat Products (en)
|
skos:prefLabel
| - Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích
- Kvantitativní imunohistochemické stanovení pšeničné bílkoviny v masných výrobcích (cs)
- Quantitative Imunohistochemical Determination of Wheat Protein in Meat Products (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002864!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002864
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - imunohistochemistry; image analysis; meat product; correlation coefficient (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Štrbské Pleso, Vysoké Tatry, Slovenská republika
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Pospiech, Matej
- Randulová, Zdeňka
- Tremlová, Bohuslava
- Řezáčová Lukášková, Zuzana
- Gallas, Leo
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |