Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Rostlinný protein je běžně používán při výrobě masných výrobků z technologických a ekonomických důvodů. Je používáno několik formě pšeničného a sojového proteinu, které mohou u citlivých jedinců způsobovat alergické reakce. Z tohoto důvodu jsou důležité citlivé a spolehlivé metody detekce. Jednou z možností je imunohistochemický průkaz, který je však časově poměrně náročný. Z tohoto důvodu bylo cílem této práce studium metody dvojího značení, která umožňuje vyšetření obou bílkovin během jednoho vyšetření.
- Rostlinný protein je běžně používán při výrobě masných výrobků z technologických a ekonomických důvodů. Je používáno několik formě pšeničného a sojového proteinu, které mohou u citlivých jedinců způsobovat alergické reakce. Z tohoto důvodu jsou důležité citlivé a spolehlivé metody detekce. Jednou z možností je imunohistochemický průkaz, který je však časově poměrně náročný. Z tohoto důvodu bylo cílem této práce studium metody dvojího značení, která umožňuje vyšetření obou bílkovin během jednoho vyšetření. (cs)
- Vegetable proteins (in particular wheat and soya proteins) are commonly used in meat products for their technological and economical aspects. As a vegetable additive, several forms of wheat and soya proteins are commonly used. However some of these proteins can caus alergic reactions in sensitive people and so there is the need of reliable methods for their detection. One possibility are the immunohistochemical methods which are very time-consuming. For this reason, the aim of this study was to invent two-colour immunohistochemical method, which would be time saving and would make a possible more examination in one sample. (en)
|
Title
| - Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích
- Double sign for detection of plants protein in model meat products (en)
- Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích (cs)
|
skos:prefLabel
| - Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích
- Double sign for detection of plants protein in model meat products (en)
- Dvojí značení pro průkaz rostlinných bílkovin v modelových masných výrobcích (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002851!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002851
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - gliadin; soy protein; immunohistochemical method; double labeling (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| - Štrbské Pleso-Vysoké Tatry, Slovenská republika
|
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Havel, Ladislav
- Pospiech, Matej
- Randulová, Zdeňka
- Tremlová, Bohuslava
- Řezáčová Lukášková, Zuzana
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |