Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The main objective of this work was to compare the effect of six vegetable oils added in feeding mixtures that were administered to broiler chickens on the levels of major fatty acids in chicken meat. Chickens were fed with complete feeding mixtures for the pre-fattening (BR1), fattening (BR2), and post-fattening (BR3) of broiler chickens. The BR1 feeding mixture was administered to chickens aged 1-10 days, the BR2 feeding mixture was applied from Day 11 to Day 30, and the BR3 feeding mixture was then administered until Day 42. The BR1 feeding mixture that was administered to all six groups during the first ten days of the experiment was supplemented with soybean oil. BR2 and BR3 feeding mixtures used to feed chickens aged 11-42 days were fortified with soybean oil (SO Group), rapeseed oil (RO Group), sunflower oil (SFO Group), flaxseed oil (FO Group), olive oil (OO Group), and evening primrose oil (EPO Group). Vegetable oils used differed by the composition of fatty acids, particularly by the levels (en)
- Cílem práce bylo porovnat vliv šesti druhů rostlinných olejů, aplikovaných do krmných směsí pro brojlerová kuřata, na koncentrace dieteticky významných MK ve svalovině kuřat.. V experimentu byly použity kompletní krmné směsi pro předvýkrm (BR1), výkrm (BR2) a dokrm (BR3) brojlerových kuřat. V krmné směsi BR1, která byla podávána všem šesti skupinám prvních 10. dnů pokusu, byl doplněn sojový olej. Do krmných směsí BR2 a BR3, které byly zkrmovány od 11. do 42. dne věku kuřat, byly přidány oleje sojový (skupina SO), řepkový (RO), slunečnicový (SLO), lněný (LO), olivový (OO) a pupalkový (PO). Použité rostlinné oleje se odlišovaly zastoupením MK, především kyselinami olejovou, linolovou, α-linolenovou.
- Cílem práce bylo porovnat vliv šesti druhů rostlinných olejů, aplikovaných do krmných směsí pro brojlerová kuřata, na koncentrace dieteticky významných MK ve svalovině kuřat.. V experimentu byly použity kompletní krmné směsi pro předvýkrm (BR1), výkrm (BR2) a dokrm (BR3) brojlerových kuřat. V krmné směsi BR1, která byla podávána všem šesti skupinám prvních 10. dnů pokusu, byl doplněn sojový olej. Do krmných směsí BR2 a BR3, které byly zkrmovány od 11. do 42. dne věku kuřat, byly přidány oleje sojový (skupina SO), řepkový (RO), slunečnicový (SLO), lněný (LO), olivový (OO) a pupalkový (PO). Použité rostlinné oleje se odlišovaly zastoupením MK, především kyselinami olejovou, linolovou, α-linolenovou. (cs)
|
Title
| - Vliv přídavku rostlinných olejů v dietě na nutriční hodnotu masa brojlerových kuřat
- Vliv přídavku rostlinných olejů v dietě na nutriční hodnotu masa brojlerových kuřat (cs)
- The effect of vegetable oil fortified feeds on the levels of fatty acids in breast and thigh muscles in broiler chickens (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přídavku rostlinných olejů v dietě na nutriční hodnotu masa brojlerových kuřat
- Vliv přídavku rostlinných olejů v dietě na nutriční hodnotu masa brojlerových kuřat (cs)
- The effect of vegetable oil fortified feeds on the levels of fatty acids in breast and thigh muscles in broiler chickens (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/10:00002817!RIV11-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/10:00002817
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - the fattening of chickens; oleic acid; linoleic acid; stearic acid; palmitic acid; palmitoleic acid; arachidonic acid (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Sborník XL. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Straková, Eva
- Suchý, Pavel
- Rusníková, Lucie
- Krejčí, Tereza
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |