About: Změny vlastností sýru eidam po ozáření     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Vacuum packed sliced cheese Eidam was irradiated by 1.0, 2.5 or 5.0 kGy and stored for 7, 14 or 21 days at 8 0C. Values of the colour parameters L*, a*, and b* were significantly dependent on the irradiation dose and on duration of storage. After 7 days storage the cheese became remarkably yellow in all groups tested. The total number of microorganisms on non-irradiated cheese was approximately 107 g-1, while on irradiated cheese it decreased up to 103 g-1. Consequently, the irradiation prolonged the storage stability of cheese for at least 21 days, as evaluated in these experiments. Broad usage of the cheese irradiation is rather limited by decreasing taste and smell at doses higher than 2.5 kGy. (en)
  • Vakuově balený plátkovaný sýr Eidam byl ozářen dávkami 1, 2,5 a 5 kGy a skladován po dobu 7, 14 a 21 dnů. U parametrů barvy L*, a*, b* byla prokázána významná závislost jak na dávce ozáření, tak i na délce skladování. Po 7 dnech skladování došlo k výraznějšímu zežloutnutí u všech sledovaných skupin. U sýru, který nebyl ozářený se celkový počet mikroorganizmů pohyboval v hodnotach 107 g-1 přičemž v závislosti na velikosti dávky záření se celkový počet mikroorganizmů snižoval až na hodnoty 103 g-1. To prodlužuje trvanlivost na minimálně námi sledovaných 21 dnů. Širšímu využití ozařování dávkami vyššími než 2,5 kGy brání méně výrazná chuť a vůně.
  • Vakuově balený plátkovaný sýr Eidam byl ozářen dávkami 1, 2,5 a 5 kGy a skladován po dobu 7, 14 a 21 dnů. U parametrů barvy L*, a*, b* byla prokázána významná závislost jak na dávce ozáření, tak i na délce skladování. Po 7 dnech skladování došlo k výraznějšímu zežloutnutí u všech sledovaných skupin. U sýru, který nebyl ozářený se celkový počet mikroorganizmů pohyboval v hodnotach 107 g-1 přičemž v závislosti na velikosti dávky záření se celkový počet mikroorganizmů snižoval až na hodnoty 103 g-1. To prodlužuje trvanlivost na minimálně námi sledovaných 21 dnů. Širšímu využití ozařování dávkami vyššími než 2,5 kGy brání méně výrazná chuť a vůně. (cs)
Title
  • Změny vlastností sýru eidam po ozáření
  • Změny vlastností sýru eidam po ozáření (cs)
  • Changes of cheese Eidam properties after irradiation (en)
skos:prefLabel
  • Změny vlastností sýru eidam po ozáření
  • Změny vlastností sýru eidam po ozáření (cs)
  • Changes of cheese Eidam properties after irradiation (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/10:00002760!RIV11-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 300352
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/10:00002760
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • ionizing radiation; food safety; colour (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1C777911501A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské Pleso, Slovenská republika
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Zborník prednášok a posterov Hygiena alimentorum XXXI.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Dvořák, Petr
  • Beňová, Katarína
  • Burdová, Olga
  • Pažáková, Jana
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-186-7
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 15 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software