About: VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of our work was to determine the amount of caffeine in two selected kinds of differently fermented teas available in local market and to consider the caffeine stability influenced by the time/duration and way of storage. We have determined caffeine content in 15 samples of selected teas (black and green) during the time of 6 months (1 measurement per 1 month). In these samples we have determined the amount of caffeine in dependence on 5 different ways of storage. For given determination we have used UV-VIS spectrophotometry method. Results are indicated in grams per 100 grams of tea. We have proven slight decrease in the amount of caffeine in all analysed teas in dependence on the way of storage and particularly on the duration of storage. (en)
  • Cílem naší práce bylo zjistit množství kofeinu ve vybraných druzích různě fermentovaných čajů dostupných na našem trhu a dále pak posoudit jeho stabilitu ovlivněnou dobou a způsobem skladování. Kofein jsme stanovovali u 15 vzorků námi vybraných čajů (černých a zelených), u kterých jsme po dobu 6ti měsíců (1 měření/měsíc) zjišťovali jeho množství v závislosti na 5 ti způsobech skladování. Pro dané stanovení jsme použili metodu UV-VIS spektrofotometrie. Výsledky uvádíme v g /100g čaje. Potvrdili jsme mírný pokles v množství kofeinu u všech analyzovaných čajů v závislosti způsobu skladování a zejména na jeho délce.
  • Cílem naší práce bylo zjistit množství kofeinu ve vybraných druzích různě fermentovaných čajů dostupných na našem trhu a dále pak posoudit jeho stabilitu ovlivněnou dobou a způsobem skladování. Kofein jsme stanovovali u 15 vzorků námi vybraných čajů (černých a zelených), u kterých jsme po dobu 6ti měsíců (1 měření/měsíc) zjišťovali jeho množství v závislosti na 5 ti způsobech skladování. Pro dané stanovení jsme použili metodu UV-VIS spektrofotometrie. Výsledky uvádíme v g /100g čaje. Potvrdili jsme mírný pokles v množství kofeinu u všech analyzovaných čajů v závislosti způsobu skladování a zejména na jeho délce. (cs)
Title
  • VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ
  • THE INFLUENCE OF STORAGE TO THE LEVEL OF ACTIVE COMPOUNDS IN DIFFERENT FERMENTED COMMERCE TEAS (en)
  • VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ (cs)
skos:prefLabel
  • VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ
  • THE INFLUENCE OF STORAGE TO THE LEVEL OF ACTIVE COMPOUNDS IN DIFFERENT FERMENTED COMMERCE TEAS (en)
  • VLIV SKLADOVÁNÍ NA HLADINU VYBRANÝCH AKTIVNÍCH LÁTEK U ROZDÍLNĚ FERMENTOVANÝCH KOMERČNÍCH ČAJŮ (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002373!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • S
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349554
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002373
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Tea; Green Tee; Black Tea; Caffeine; uv-vis spektrophotometry (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [419B023127E6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • zborník prác Bezpečnosť a kontrola potravín
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Straka, Ivan
  • Ošťádalová, Martina
  • Pažout, Vladimír
  • Sýkorová, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0193-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 85 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software