About: Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Concentrations of 15 polycyclic aromatic hydrocarbons in salamis with plant additives were evaluated. The additives were two kinds of wheat-protein and three kinds of soya-protein. After the Soxhlet-type extraction and GPC clean up, the HPLC determination with FLD has been used. Average concentrations of individual PAHs in salamis with additives ranged from 0,003 μg.kg-1 to 15,766 μg.kg-1, in salamis without additives 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Average concentrations of individual PAHs in additives were under LOQ mostly, maximal value was 0,05 μg.kg-1 for benzo-a-anthracen in soya-protein. (en)
  • Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocí HPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 μg.kg-1 až 15,766 μg.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05μg.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen.
  • Cílem práce bylo stanovit 15 PAHs v salámech s přídavkem rostlinných aditiv. K experimentu byly použity dva druhy pšeničných bílkovin a tři druhy sojových bílkovin. Vzorky byly podrobeny Soxhletově extrakci a GPC. Finální stanovení bylo provedeno pomocí HPLC s FLD. Průměrné koncentrace jednotlivých PAHs v salámech byly v rozmezí 0,003 μg.kg-1 až 15,766 μg.kg-1. Kontrolní vzorky obsahovaly průměrně 0,002 μg.kg-1 až 16,077 μg.kg-1. Průměrné koncentrace PAHs v aditivech se pohybovaly v hodnotách blízkých mezi stanovitelnosti, maximální hodnota 0,05μg.kg-1 byla stanovena v granulovaném sójovém texturátu pro benzo-a-anthracen. (cs)
Title
  • Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků
  • Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků (cs)
  • Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami (en)
skos:prefLabel
  • Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků
  • Vliv přídavku rostlinných aditiv do salámů na obsah polycyklických aromatických uhlovodíků (cs)
  • Influence of plant aditives on polycyclic aromatic hydrocarbons content in salami (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002358!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349484
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002358
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • PAHs; HPLC; salami; plant additives (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [AEF3469212C0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Nitra
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • zborník IV. vedeckej konferencie doktorandov s medzinárodnou účasťou
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Pospiech, Matej
  • Saláková, Alena
  • Vorlová, Lenka
  • Batelková, Petra
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Slovenská poľnohospodárska univerzita v Nitre
https://schema.org/isbn
  • 978-80-552-0280-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 32 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software