About: Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Studie byla zaměřena na stanovení vlivu přídavku rostlinných olejů do krmné směsi pro výkrm brojlerů na parametry užitkovosti a zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině. Do pokusu bylo zařazeno celkem 90 jednodenních kohoutků typu Ross 308 rozdělených do šesti skupin krmených směsmi BR 1, BR 2 a BR 3 s přídavky rostlinných olejů. Ze sledovaných parametrů užitkovosti byly zjištěny statisticky vysoce signifikantní rozdíly (P <= 0,01) v živé hmotnosti mezi 2 a 3 skupinou, 3 a 5 skupinou a 3 a 6 skupinou pouze 10 den věku. Přídavek olivového, lněného a pupalkového oleje do krmných směsí statisticky významně (P <= 0,001) ovlivnil koncentraci kyseliny olejové, linolové a linolenové v prsní a stehenní svalovině.
  • Studie byla zaměřena na stanovení vlivu přídavku rostlinných olejů do krmné směsi pro výkrm brojlerů na parametry užitkovosti a zastoupení mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině. Do pokusu bylo zařazeno celkem 90 jednodenních kohoutků typu Ross 308 rozdělených do šesti skupin krmených směsmi BR 1, BR 2 a BR 3 s přídavky rostlinných olejů. Ze sledovaných parametrů užitkovosti byly zjištěny statisticky vysoce signifikantní rozdíly (P <= 0,01) v živé hmotnosti mezi 2 a 3 skupinou, 3 a 5 skupinou a 3 a 6 skupinou pouze 10 den věku. Přídavek olivového, lněného a pupalkového oleje do krmných směsí statisticky významně (P <= 0,001) ovlivnil koncentraci kyseliny olejové, linolové a linolenové v prsní a stehenní svalovině. (cs)
  • The main object of the paper was to assess the effect of plant oils addition in feed mixture for broiler chickens upon production parameters and abundance of fatty acids in breast and thigh muscle. The experiment involved 90 Ross 308 male broilers divided into six groups, fed by BR 1, BR 2 and BR 3 mixtures with the addition of plant oils. The statistically highly significant differences (P <= 0,01) in live weight were found between the group 2 and 3, 3 and 5, and 3 and 6 only on 10th day of age. The addition of olive oil, linseed oil and evening primrose oil in feed mixtures had statistically significant effect (P <= 0,001) on the concentration of oleic, linoleic and linolenic acid in breast and thigh muscle. (en)
Title
  • Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů
  • The concentration of the fatty acids in breast and thigh tissues in broiler chickens after the addition of plant oils (en)
  • Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů (cs)
skos:prefLabel
  • Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů
  • The concentration of the fatty acids in breast and thigh tissues in broiler chickens after the addition of plant oils (en)
  • Koncentrace mastných kyselin v prsní a stehenní svalovině u brojlerových kuřat po přídavku rostlinných olejů (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002218!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 322247
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002218
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • broiler chickens; plant oils; fatty acids (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [618D80B31CCC]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Herzig, Ivan
  • Straková, Eva
  • Suchý, Pavel
  • Krejčí, Tereza
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Tribun EU s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-065-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software