About: Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Cílem práce bylo sledování změn organických substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, obsahu hrubého proteinu, obsahu hrubého tuku a obsahu energie. Z výsledků sledování vyplývá, že v průběhu výkrmu brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v chemickém složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným poklesem tělesné sušiny, proteinů a tuku do 5. dne věku kuřat Od 5. dne věku kuřat dochází k prudkému vzrůstu sušiny těla, a s tím korespondujícím i vzestupem hrubého proteinu a somatických tuků prakticky až do 40. dne věku kuřat. K nejintenzivnějším změnám dochází především v období od 5. do 15 dne věku kuřat. Výsledky dokládají i fakt, že velmi významným faktorem, který ovlivňuje intenzitu těchto změn je pohlaví kuřat. S těmito popsanými změnami v chemismu úzce koreluje i energetická hodnota těla kuřat
  • Cílem práce bylo sledování změn organických substancí těla brojlerových kuřat v průběhu výkrmu, hybridní kombinace COBB 500. Analýzy těl kuřat byly prováděny 1., 5., 10., 15., 20., 25., 30., 35. a 40. den věku. Z jednotlivých analýz bylo provedeno stanovení obsahu sušiny, obsahu hrubého proteinu, obsahu hrubého tuku a obsahu energie. Z výsledků sledování vyplývá, že v průběhu výkrmu brojlerových kuřat dochází k výrazným změnám v chemickém složení jejich těla. Tyto změny jsou charakteristické postupným poklesem tělesné sušiny, proteinů a tuku do 5. dne věku kuřat Od 5. dne věku kuřat dochází k prudkému vzrůstu sušiny těla, a s tím korespondujícím i vzestupem hrubého proteinu a somatických tuků prakticky až do 40. dne věku kuřat. K nejintenzivnějším změnám dochází především v období od 5. do 15 dne věku kuřat. Výsledky dokládají i fakt, že velmi významným faktorem, který ovlivňuje intenzitu těchto změn je pohlaví kuřat. S těmito popsanými změnami v chemismu úzce koreluje i energetická hodnota těla kuřat (cs)
  • The objective was to monitor changes in organic substances in broiler bodies during their fattening, the experiment involved broiler hybrids COBB 500. The analyses of chicken bodies were performed at 1, 5, 10, 15, 20, 25, 30, 35 and 40 days of age. These analyses included the assessment of dry matter, crude protein content, crude fat content, and gross energy values. Results of our study showed that during broiler fattening, there were significant changes in chemical composition of chicken body. (en)
Title
  • Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu
  • Changes in chemical-composition of organic substances and energy values of chicken body during broiler fattening (en)
  • Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu (cs)
skos:prefLabel
  • Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu
  • Changes in chemical-composition of organic substances and energy values of chicken body during broiler fattening (en)
  • Změny v chemickém složení organických substancí a energetické hodnoty těla kuřat v průběhu výkrmu (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002217!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 353354
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002217
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • broiler fattening; changes in body composition; dry matter; crude protein; fat; energy value (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [31460D606558]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník VIII. Kábrtovy dietetické dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Macháček, Miroslav
  • Navrátil, Petr
  • Straková, Eva
  • Suchý, Pavel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Tribun EU s.r.o.
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-065-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 48 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software