Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to compare the time of crating in transport box on quality of chicken breast meat. In this study broiler were held in transport box (8 birds per box) for 0, 2, 4, 8 and 12 h prior processing. There were determined the effects on chemical parameters (amount of fat, collagen, moisture), on colour measured by spectrophotometer in system CIEL*a*b*, on instrumental texture measured by Instron and on pH value. Breasts were lighter after 12 h crating then in time of crating 0 h. Crating duration did not affected breast muscle pH and chemical parameters. The breast was more tender after 12 h crating. (en)
- Cílem práce bylo porovnat vliv doby držení kuřat v přepravní bedně na kvalitu masa kuřecí prsní svaloviny. V této studii byli kuřecí brojleři držení v přepravních bednách (8 kusů kuřat v jedné bedně)) 0, 2, 4, 8 a 12 hodin před omráčením. Byl hodnocen vliv na chemické parametry (obsah tuku, kolagenu, sušiny), na barvu měřenou spektrofotometrem v systému CIEL * a * b *, na instrumentálně hodnocenou texturu přístrojem Instron a hodnoty pH. Prsní svalovina byla světlejší po 12 h držení kuřat v přepravní bedně v porovnání s kontrolní skupinou (po odchytu ihned usmrcena). Doba držení kuřat v přepravní bedně neovlivňuje hodnoty pH prsní svaloviny ani chemické parametry. Prsní svalovina byla více tužší u kuřat držených 12 h v přepravní bedně.
- Cílem práce bylo porovnat vliv doby držení kuřat v přepravní bedně na kvalitu masa kuřecí prsní svaloviny. V této studii byli kuřecí brojleři držení v přepravních bednách (8 kusů kuřat v jedné bedně)) 0, 2, 4, 8 a 12 hodin před omráčením. Byl hodnocen vliv na chemické parametry (obsah tuku, kolagenu, sušiny), na barvu měřenou spektrofotometrem v systému CIEL * a * b *, na instrumentálně hodnocenou texturu přístrojem Instron a hodnoty pH. Prsní svalovina byla světlejší po 12 h držení kuřat v přepravní bedně v porovnání s kontrolní skupinou (po odchytu ihned usmrcena). Doba držení kuřat v přepravní bedně neovlivňuje hodnoty pH prsní svaloviny ani chemické parametry. Prsní svalovina byla více tužší u kuřat držených 12 h v přepravní bedně. (cs)
|
Title
| - Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa
- Influence of holding time in chicken crates on meat quality of chicken broiler (en)
- Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa (cs)
|
skos:prefLabel
| - Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa
- Influence of holding time in chicken crates on meat quality of chicken broiler (en)
- Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002207!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002207
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - sensory evaluation; chicken; meat; transport (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Saláková, Alena
- Suchý, Pavel
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |