About: Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to compare the time of crating in transport box on quality of chicken breast meat. In this study broiler were held in transport box (8 birds per box) for 0, 2, 4, 8 and 12 h prior processing. There were determined the effects on chemical parameters (amount of fat, collagen, moisture), on colour measured by spectrophotometer in system CIEL*a*b*, on instrumental texture measured by Instron and on pH value. Breasts were lighter after 12 h crating then in time of crating 0 h. Crating duration did not affected breast muscle pH and chemical parameters. The breast was more tender after 12 h crating. (en)
  • Cílem práce bylo porovnat vliv doby držení kuřat v přepravní bedně na kvalitu masa kuřecí prsní svaloviny. V této studii byli kuřecí brojleři držení v přepravních bednách (8 kusů kuřat v jedné bedně)) 0, 2, 4, 8 a 12 hodin před omráčením. Byl hodnocen vliv na chemické parametry (obsah tuku, kolagenu, sušiny), na barvu měřenou spektrofotometrem v systému CIEL * a * b *, na instrumentálně hodnocenou texturu přístrojem Instron a hodnoty pH. Prsní svalovina byla světlejší po 12 h držení kuřat v přepravní bedně v porovnání s kontrolní skupinou (po odchytu ihned usmrcena). Doba držení kuřat v přepravní bedně neovlivňuje hodnoty pH prsní svaloviny ani chemické parametry. Prsní svalovina byla více tužší u kuřat držených 12 h v přepravní bedně.
  • Cílem práce bylo porovnat vliv doby držení kuřat v přepravní bedně na kvalitu masa kuřecí prsní svaloviny. V této studii byli kuřecí brojleři držení v přepravních bednách (8 kusů kuřat v jedné bedně)) 0, 2, 4, 8 a 12 hodin před omráčením. Byl hodnocen vliv na chemické parametry (obsah tuku, kolagenu, sušiny), na barvu měřenou spektrofotometrem v systému CIEL * a * b *, na instrumentálně hodnocenou texturu přístrojem Instron a hodnoty pH. Prsní svalovina byla světlejší po 12 h držení kuřat v přepravní bedně v porovnání s kontrolní skupinou (po odchytu ihned usmrcena). Doba držení kuřat v přepravní bedně neovlivňuje hodnoty pH prsní svaloviny ani chemické parametry. Prsní svalovina byla více tužší u kuřat držených 12 h v přepravní bedně. (cs)
Title
  • Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa
  • Influence of holding time in chicken crates on meat quality of chicken broiler (en)
  • Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa
  • Influence of holding time in chicken crates on meat quality of chicken broiler (en)
  • Vliv doby držení kuřecích brojlerů v přepravních bednách na jakost masa (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002207!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 349201
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002207
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • sensory evaluation; chicken; meat; transport (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [7FDD8471CD23]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Štrbské pleso
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXX.
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Saláková, Alena
  • Suchý, Pavel
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7148-060-0
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software