About: Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Campylobacter spp. in particular Campylobacter jejuni and C. coli are some of the most frequent infectious agents of gastroenteritis in the world. They abound in a wide range of sites in animals, very important reservoirs are domestic and wild birds. Campylobacter strains can couse infections in their reproductive tracts which can lead to either abortion and/or infertility. Infections caused by Campylobacter spp. are one of the most frequent alimentary diseases both in developed and developing countries. Campylobacter jejuni is now recognized as one of the main cause of bacterial foodborne disease in many countries with Campylobacter coli less frequently implicated. Foods of animal origin, in particular poultry, have been identified as significant sources of this enteropathogen as a result of infection and contamination at the preharvest and harvest levels. Thought the pathogen seems to be rather sensitive and appears to have substantial requirements for survival and replication in food, increasin (en)
  • Campylobacter spp. zejména Campylobacter jejuni a C. coli byly potvrzeny jako nejfrekventovanější původci alimentárních gastroenteritid ve světě. Rezervoárem těchto patogenů jsou nejen volně žijící zvířata, ale především významné druhy hospodářských zvířat a z nich pak zejména ptáci. Drůbež a drůbeží maso představují hlavní rizika pro humánní konzumenty. Přestože je Campylobacter senzitivní k naprosté většině fyzikálně-chemických faktorů, které jsou uplatňovány v potravinářských technologiích, jeho schopnost přežívat a množit se v potravinách živočišného původu je značná. Je nezbytně nutné odhalit a přesně definovat prvotní rezervoáry a zaměřit se především na hygienu a správnou výrobní praxi v prvovýrobě (na farmách).
  • Campylobacter spp. zejména Campylobacter jejuni a C. coli byly potvrzeny jako nejfrekventovanější původci alimentárních gastroenteritid ve světě. Rezervoárem těchto patogenů jsou nejen volně žijící zvířata, ale především významné druhy hospodářských zvířat a z nich pak zejména ptáci. Drůbež a drůbeží maso představují hlavní rizika pro humánní konzumenty. Přestože je Campylobacter senzitivní k naprosté většině fyzikálně-chemických faktorů, které jsou uplatňovány v potravinářských technologiích, jeho schopnost přežívat a množit se v potravinách živočišného původu je značná. Je nezbytně nutné odhalit a přesně definovat prvotní rezervoáry a zaměřit se především na hygienu a správnou výrobní praxi v prvovýrobě (na farmách). (cs)
Title
  • Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže
  • Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže (cs)
  • Campylobacter spp. in poultry (en)
skos:prefLabel
  • Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže
  • Problematika výskytu Campylobacter spp. u drůbeže (cs)
  • Campylobacter spp. in poultry (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002202!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 336577
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002202
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Campylobacter; occurrence; broiler farms; risk analysis (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DD37679FAA2A]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník 36. česká drůbežářská konference s mezinárodní účastí Drůbež 2009
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bořilová, Gabriela
  • Steinhauserová, Iva
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-083-2
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software