Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Náš experiment se zabývá účinkem modifikované atmosféry o různém složení na mikrobiologické, chemické a senzorické parametry kuřecího masa. Byly použity dvě modifikované atmosféry. První obsahovala 75 % O2 a 25 % CO2 (mod. atm. A - MA A). Druhá obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2 (mod. atm. B - MA B). Teplota skladování se pohybovala v rozmezí 2 - 4 °C. Celková délka skladování činila 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna v den zabalení a dále potom po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Konkrétně se stanovovaly počty psychrotrofní, koliformní a laktacidogenní mikroflóry dle příslušných ISO norem. Společně s mikrobiologickým rozborem se měřila koncentrace O2 v modifikované atmosféře. Po vyhodnocení získaných dat jsme zjistili statisticky průkazné korelace mezi počty mikroorganismů a délkou skladování; dále pak mezi počty mikroorganismů a koncentrací kyslíku v modifikované atmosféře. Počty sledovaných mikroorganismů se v závislosti na použité atmosféře statisticky průkazně lišily. Pro celkové
- Náš experiment se zabývá účinkem modifikované atmosféry o různém složení na mikrobiologické, chemické a senzorické parametry kuřecího masa. Byly použity dvě modifikované atmosféry. První obsahovala 75 % O2 a 25 % CO2 (mod. atm. A - MA A). Druhá obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2 (mod. atm. B - MA B). Teplota skladování se pohybovala v rozmezí 2 - 4 °C. Celková délka skladování činila 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna v den zabalení a dále potom po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Konkrétně se stanovovaly počty psychrotrofní, koliformní a laktacidogenní mikroflóry dle příslušných ISO norem. Společně s mikrobiologickým rozborem se měřila koncentrace O2 v modifikované atmosféře. Po vyhodnocení získaných dat jsme zjistili statisticky průkazné korelace mezi počty mikroorganismů a délkou skladování; dále pak mezi počty mikroorganismů a koncentrací kyslíku v modifikované atmosféře. Počty sledovaných mikroorganismů se v závislosti na použité atmosféře statisticky průkazně lišily. Pro celkové (cs)
- This study focused on the effects of modified atmosphere on the microbiological quality of chicken meat. The chickens were divided into 2 groups of modified O2 atmospheres. The first group was exposed to an atmosphere consisting of 75% O2 and 25% CO2 (atmosphere A). The second group was exposed to an atmosphere of 75% N2 and 25% CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 2 - 4°C for 14 days. Microbiological analysis was carried out on days 0, 3, 9 and 14. We didn´t determine significant difference between used modified atmospheres in psychrotrophic microorganisms count. We determine significant correlation between storage time and O2 concentration and between storage time and psychrotrophic microorganisms count. (en)
|
Title
| - Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
- Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře (cs)
- Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere (en)
|
skos:prefLabel
| - Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
- Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře (cs)
- Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002192!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002192
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - microbiology; modified atmosphere packaging; shelf-life (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Saláková, Alena
- Gallas, Leo
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |