About: Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Náš experiment se zabývá účinkem modifikované atmosféry o různém složení na mikrobiologické, chemické a senzorické parametry kuřecího masa. Byly použity dvě modifikované atmosféry. První obsahovala 75 % O2 a 25 % CO2 (mod. atm. A - MA A). Druhá obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2 (mod. atm. B - MA B). Teplota skladování se pohybovala v rozmezí 2 - 4 °C. Celková délka skladování činila 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna v den zabalení a dále potom po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Konkrétně se stanovovaly počty psychrotrofní, koliformní a laktacidogenní mikroflóry dle příslušných ISO norem. Společně s mikrobiologickým rozborem se měřila koncentrace O2 v modifikované atmosféře. Po vyhodnocení získaných dat jsme zjistili statisticky průkazné korelace mezi počty mikroorganismů a délkou skladování; dále pak mezi počty mikroorganismů a koncentrací kyslíku v modifikované atmosféře. Počty sledovaných mikroorganismů se v závislosti na použité atmosféře statisticky průkazně lišily. Pro celkové
  • Náš experiment se zabývá účinkem modifikované atmosféry o různém složení na mikrobiologické, chemické a senzorické parametry kuřecího masa. Byly použity dvě modifikované atmosféry. První obsahovala 75 % O2 a 25 % CO2 (mod. atm. A - MA A). Druhá obsahovala 75 % N2 a 25 % CO2 (mod. atm. B - MA B). Teplota skladování se pohybovala v rozmezí 2 - 4 °C. Celková délka skladování činila 14 dní. Mikrobiologická analýza byla prováděna v den zabalení a dále potom po třech, devíti a čtrnácti dnech skladování. Konkrétně se stanovovaly počty psychrotrofní, koliformní a laktacidogenní mikroflóry dle příslušných ISO norem. Společně s mikrobiologickým rozborem se měřila koncentrace O2 v modifikované atmosféře. Po vyhodnocení získaných dat jsme zjistili statisticky průkazné korelace mezi počty mikroorganismů a délkou skladování; dále pak mezi počty mikroorganismů a koncentrací kyslíku v modifikované atmosféře. Počty sledovaných mikroorganismů se v závislosti na použité atmosféře statisticky průkazně lišily. Pro celkové (cs)
  • This study focused on the effects of modified atmosphere on the microbiological quality of chicken meat. The chickens were divided into 2 groups of modified O2 atmospheres. The first group was exposed to an atmosphere consisting of 75% O2 and 25% CO2 (atmosphere A). The second group was exposed to an atmosphere of 75% N2 and 25% CO2 (atmosphere B). The packaged meat was stored at 2 - 4°C for 14 days. Microbiological analysis was carried out on days 0, 3, 9 and 14. We didn´t determine significant difference between used modified atmospheres in psychrotrophic microorganisms count. We determine significant correlation between storage time and O2 concentration and between storage time and psychrotrophic microorganisms count. (en)
Title
  • Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
  • Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře (cs)
  • Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere (en)
skos:prefLabel
  • Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře
  • Mikrobiologické parametry drůbežího masa skladovaného v modifikované atmosféře (cs)
  • Microbiological quality of poultry meat stored in modified atmosphere (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002192!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 326320
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002192
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • microbiology; modified atmosphere packaging; shelf-life (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [CDEDB612297D]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník příspěvků z XXXV. semináře o jakosti potravin a potravinových surovin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Saláková, Alena
  • Gallas, Leo
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Mendelova zemědělská a lesnická univerzita v Brně
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7375-281-1
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 67 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software