Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The aim of this study was to evaluate colour of roe deer meat by using system CIELAB and analysis of haem pigment in different parts of carcass. Colour parameters (L* - lightness, a* - redness, b* - yellowness) and haem pigment (Horsney method) were measured in meat from loin, leg and neck. Samples came from male roe deer (Capreolus capreolus L.) shot in area of Pardubice district (Czech Republic) in June 2009. We found differences between loin and leg in colour parameter a* (P < 0.01) and amount of haem pigment (P < 0.05). Leg muscle had the highest L* value (lightness), the lowest a* value (redness) and the lowest b* value (yellowness). (en)
- Cílem této studie bylo zhodnocení barvy masa srnčí zvěře použitím systému CIELAB a analýzy hemových barviv v různých částech usmrceného zvířete. Barevné parametry (L* - světlost, a* - červenost, b* - žlutost) a hemové barviva (Horsneyho metoda) byly měřeny v mase z hřbetu, kýty a krku. Vzorky pocházely ze samců srnčí zvěře (Capreolus capreolus L.) střelených v Pardubickém kraji (Česká republika) v červnu 2009. Nalezli jsme rozdíly mezi hřbetem a kýtou v barevném parametru * (P < 0,01) a v množství hemových barviv (P < 0,05). Svalovina kýty měla nejvyšší L* hodnotu (světlost), nejnižší a* hodnotu (červenání) a nejnižší b* hodnotu (žlutost).
- Cílem této studie bylo zhodnocení barvy masa srnčí zvěře použitím systému CIELAB a analýzy hemových barviv v různých částech usmrceného zvířete. Barevné parametry (L* - světlost, a* - červenost, b* - žlutost) a hemové barviva (Horsneyho metoda) byly měřeny v mase z hřbetu, kýty a krku. Vzorky pocházely ze samců srnčí zvěře (Capreolus capreolus L.) střelených v Pardubickém kraji (Česká republika) v červnu 2009. Nalezli jsme rozdíly mezi hřbetem a kýtou v barevném parametru * (P < 0,01) a v množství hemových barviv (P < 0,05). Svalovina kýty měla nejvyšší L* hodnotu (světlost), nejnižší a* hodnotu (červenání) a nejnižší b* hodnotu (žlutost). (cs)
|
Title
| - Barva srnčí zvěřiny z různých partií jatečně upraveného těla
- Roe deer meat colour from different parts of carcass (en)
- Barva srnčí zvěřiny z různých partií jatečně upraveného těla (cs)
|
skos:prefLabel
| - Barva srnčí zvěřiny z různých partií jatečně upraveného těla
- Roe deer meat colour from different parts of carcass (en)
- Barva srnčí zvěřiny z různých partií jatečně upraveného těla (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/09:00002188!RIV10-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/09:00002188
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - roe deer; venison; L*; a*; b*; haem pigments (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Dominik, Petr
- Saláková, Alena
- Steinhauser, Ladislav
|
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
| |
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
| |
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |