About: Mikrobiologická kvalita masných polotovarů     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of the study was the monitoring of selected foodborne pathogens in meat preparations. According to the European Regulation 2073/2005 and national guideline CSN 569609, Salmonella spp., E. coli, coagulase-positive Staphylococci, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. and E. coli O157:H7 were probed. Of 31 analysed samples (62 units) the number of 10 (32%) were unsatisfied relatived to the guidelines. No meat preparations were positive for Salmonella as well as E. coli O157:H7. Positive occurrence of Listeria monocytogenes and Campylobacter jejuni together with inaccurate heat treatment of meat preparations can cause alimentary diseases. (en)
  • Cílem studie bylo sledování vybraných alimentárních patogenů v masných polotovarech. Podle Evropského Nařízení 2073/2005 a ČSN 569609 byla zjišťována přítomnost a množství Salmonella spp., E. coli, koaguláza pozitivních stafylokoků, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. a E. coli O157: H7. Z 31 analyzovaných vzorků (62 kusů), jich 10 (32%) nevyhovělo limitům daným normou. U žádného z masných polotovarů nebyl zjištěn výskyt salmonel a E. coli O157: H7. Pozitivní výskyt bakterie Listeria monocytogenes a Campylobacter jejuni spolu s nedostatečným tepelným opracováním masných polotovarů může způsobit alimentární onemocnění.
  • Cílem studie bylo sledování vybraných alimentárních patogenů v masných polotovarech. Podle Evropského Nařízení 2073/2005 a ČSN 569609 byla zjišťována přítomnost a množství Salmonella spp., E. coli, koaguláza pozitivních stafylokoků, C. perfringens, Listeria spp., Campylobacter spp. a E. coli O157: H7. Z 31 analyzovaných vzorků (62 kusů), jich 10 (32%) nevyhovělo limitům daným normou. U žádného z masných polotovarů nebyl zjištěn výskyt salmonel a E. coli O157: H7. Pozitivní výskyt bakterie Listeria monocytogenes a Campylobacter jejuni spolu s nedostatečným tepelným opracováním masných polotovarů může způsobit alimentární onemocnění. (cs)
Title
  • Mikrobiologická kvalita masných polotovarů
  • Mikrobiologická kvalita masných polotovarů (cs)
  • Microbial quality of meat preparations (en)
skos:prefLabel
  • Mikrobiologická kvalita masných polotovarů
  • Mikrobiologická kvalita masných polotovarů (cs)
  • Microbial quality of meat preparations (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002157!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 326314
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002157
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • meat preparation; Salmonella spp.; Listeria spp.; E. coli; Campylobacter spp.; Clostridium spp. (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [1095517D6BD6]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bořilová, Gabriela
  • Hulánková, Radka
  • Steinhauserová, Iva
  • Svobodová, Irena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-081-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software