About: Výskyt a počty Salmonella spp. u brojlerů v různých fázích jatečného opracování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The aim of this study was to determine the prevalence of Salmonella spp. in caecum and on broiler carcasses at various points of the slaughter process and to assess the contamination level of carcasses by Salmonella enumeration. Between April 2008 and April 2009 total of 152 whole carcass rinses and 117 samples of caecal content were examined and Salmonella cells in positive samples were enumerated by the Most Probable Number method (MPN). All examined flocks originated from a single farm. Salmonella spp. was found only in one caecal sample (0.9%), the total prevalence of Salmonella spp. on chicken carcasses before/after evisceration and before/after air chilling was 10.5%, 2.6%, 5.3% and 5.3%, respectively. The numbers of Salmonella spp. varied from less than log 1.08 to log 2.57 MPN per carcass. (en)
  • Cílem práce bylo určit výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování a posoudit úroveň kontaminace pomocí enumerace Salmonella spp. Od dubna 2008 do dubna 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu. U pozitivních vzorků byl stanoven počet Salmonella spp. pomocí metody nejvýše pravděpodobného počtu (MPN). Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %), celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání a před/po chlazení vzduchem byl 10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %. Počty Salmonella spp. se pohybovaly od méně než log 1,08 až po log 2,57 MPN na kus.
  • Cílem práce bylo určit výskyt Salmonella spp. v caecu a na tělech brojlerů v různých fázích jatečného opracování a posoudit úroveň kontaminace pomocí enumerace Salmonella spp. Od dubna 2008 do dubna 2009 bylo vyšetřeno celkem 152 oplachů těl a 117 vzorků cekálního obsahu. U pozitivních vzorků byl stanoven počet Salmonella spp. pomocí metody nejvýše pravděpodobného počtu (MPN). Všechna hejna pocházela z jediné farmy. Salmonella spp. byla prokázána pouze u jednoho cekálního vzorku (0,9 %), celkový výskyt na tělech brojlerů před/po vykuchání a před/po chlazení vzduchem byl 10,5 %, 2,6 %, 5,3 % and 5,3 %. Počty Salmonella spp. se pohybovaly od méně než log 1,08 až po log 2,57 MPN na kus. (cs)
Title
  • Výskyt a počty Salmonella spp. u brojlerů v různých fázích jatečného opracování
  • Prevalence and numbers of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing (en)
  • Výskyt a počty Salmonella spp. u brojlerů v různých fázích jatečného opracování (cs)
skos:prefLabel
  • Výskyt a počty Salmonella spp. u brojlerů v různých fázích jatečného opracování
  • Prevalence and numbers of Salmonella spp. in broilers at various stages of processing (en)
  • Výskyt a počty Salmonella spp. u brojlerů v různých fázích jatečného opracování (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002155!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 350433
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002155
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • enumeration; poultry; slaughterhouse; chicken; carcasses; caecum (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [3D0C3192CBC0]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník příspěvků XI. konference mladých věděckých pracovníků
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Hulánková, Radka
  • Steinhauserová, Iva
  • Svobodová, Irena
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-068-9
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software