About: Porovnání oxidačních změn čerstvé chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix, V.) v průběhu skladování     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • This study was carried out to compare the oxidation changes of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) muscle tissue stored at 2 +/- 2 °C for 11 experimental days. Each experimental day pH, water activity (aw), peroxide value and TBA (malondialdehyde content) were determined. There was not significant (P > 0,01) difference between common carp and silver carp during chilled storage. For all storage time water activity of common carp muscle tissue was significant (P < 0,01) higher. Except the second day peroxide value of silver carp was higher (P < 0,01). In comparison with common carp there was found higher secondary oxidation activity in silver carp for first four days. (en)
  • Tato práce se zabývá porovnáním oxidačních změn svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix, V.) skladované při 2 +/- 2 °C po dobu 11 pokusných dnů. Každý pokusný den bylo stanoveno pH, aktivita vody (aw), obsah peroxidů a TBA (obsah malondialdehydu). V průběhu chladírenského skladování nebyly mezi kaprem obecným a tolstolobikem bílým nalezeny signifikantní rozdíly (P > 0,01). Po celou dobu skladování byly zjištěny signifikantně vyšší (P < 0,01) hodnoty aktivity vody ve svalovině kapra obecného. S výjimkou druhého dne byl u tolstolobika bílého vyšší (P < 0,01) obsah peroxidů. Ve srovnání s kaprem obecným byla u tolstolobika zjištěna v prvních čtyřech dnech vyšší aktivita sekundární oxidace.
  • Tato práce se zabývá porovnáním oxidačních změn svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix, V.) skladované při 2 +/- 2 °C po dobu 11 pokusných dnů. Každý pokusný den bylo stanoveno pH, aktivita vody (aw), obsah peroxidů a TBA (obsah malondialdehydu). V průběhu chladírenského skladování nebyly mezi kaprem obecným a tolstolobikem bílým nalezeny signifikantní rozdíly (P > 0,01). Po celou dobu skladování byly zjištěny signifikantně vyšší (P < 0,01) hodnoty aktivity vody ve svalovině kapra obecného. S výjimkou druhého dne byl u tolstolobika bílého vyšší (P < 0,01) obsah peroxidů. Ve srovnání s kaprem obecným byla u tolstolobika zjištěna v prvních čtyřech dnech vyšší aktivita sekundární oxidace. (cs)
Title
  • Porovnání oxidačních změn čerstvé chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix, V.) v průběhu skladování
  • Comparison of oxidation changes of fresh chilled muscle tissue of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) during storage (en)
  • Porovnání oxidačních změn čerstvé chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix, V.) v průběhu skladování (cs)
skos:prefLabel
  • Porovnání oxidačních změn čerstvé chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix, V.) v průběhu skladování
  • Comparison of oxidation changes of fresh chilled muscle tissue of common carp (Cyprinus carpio, L.) and silver carp (Hypophthalmichthys molitrix, V.) during storage (en)
  • Porovnání oxidačních změn čerstvé chlazené svaloviny kapra obecného (Cyprinus carpio, L.) a tolstolobika bílého (Hypophthalmichthys molitrix, V.) v průběhu skladování (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/09:00002143!RIV10-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 334351
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/09:00002143
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • fish; lipid oxidation; trimethylamine; shelf life (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [A2F8F2D53D73]
http://linked.open...v/mistoKonaniAkce
  • Brno
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXIX. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Buchtová, Hana
  • Ježek, František
http://linked.open...vavai/riv/typAkce
http://linked.open.../riv/zahajeniAkce
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-081-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software