Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - V mléce a vybraných mléčných výrobcích byly stanovovány vitaminy B1, B2 a B6 metodou RP HPLC s fluorescenční detekcí. Byl stanoven obsah volných forem i celkový obsah těchto vitaminů po kyselé a enzymatické extrakci. Při stanovení riboflavinu a vitaminu B6 bylo použito kolony s C8 reverzní fází, gradientové eluce a mobilní fáze o pH 3,2 s iontově párovacím činidlem. Thiamin byl alkalickým roztokem ferikyanidu draselného převeden na thiochrom a analyzován v izokratickém modu s mobilní fází o pH 7,2 na koloně s amidovou fází. Analyzováno bylo kravské a kozí mléko, kysané mléčné výrobky, kozí sýry a soubor mléčných bio-výrobků .
- V mléce a vybraných mléčných výrobcích byly stanovovány vitaminy B1, B2 a B6 metodou RP HPLC s fluorescenční detekcí. Byl stanoven obsah volných forem i celkový obsah těchto vitaminů po kyselé a enzymatické extrakci. Při stanovení riboflavinu a vitaminu B6 bylo použito kolony s C8 reverzní fází, gradientové eluce a mobilní fáze o pH 3,2 s iontově párovacím činidlem. Thiamin byl alkalickým roztokem ferikyanidu draselného převeden na thiochrom a analyzován v izokratickém modu s mobilní fází o pH 7,2 na koloně s amidovou fází. Analyzováno bylo kravské a kozí mléko, kysané mléčné výrobky, kozí sýry a soubor mléčných bio-výrobků . (cs)
- Vitamins B1, B2 and B6 in milk and dairy products were evaluated by RP HPLC with fluorescence detection.The contents both free and total vitamins after acidic and enzymatic hydrolysis were determinated. The C8 reversed phase column and gradient elution with mobile phaase at pH=3,2 with ion-pairing reagent for determination of riboflavin and vitamin B6 were used. Thiamin was transfered to thiochrom by alkalic ferricyanide solution and in isocratic mode with mobile phase at pH 7,2 on RP amide column analysed. Samples of bovine and goat milk, goat cheeses, sour milk products and milk bio-products were analysed. (en)
|
Title
| - Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.
- Determination of hydrophilic vitamins in milk and dairy products (en)
- Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích. (cs)
|
skos:prefLabel
| - Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.
- Determination of hydrophilic vitamins in milk and dairy products (en)
- Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích. (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/08:00001751!RIV09-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/08:00001751
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Milk; dairy products; hydrophilic vitamins; HPLC (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník příspěvků z XXXIX. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Vorlová, Lenka
- Batelková, Petra
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
issn
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Výzkumný ústav potravinářský Praha
|
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |