About: Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • V mléce a vybraných mléčných výrobcích byly stanovovány vitaminy B1, B2 a B6 metodou RP HPLC s fluorescenční detekcí. Byl stanoven obsah volných forem i celkový obsah těchto vitaminů po kyselé a enzymatické extrakci. Při stanovení riboflavinu a vitaminu B6 bylo použito kolony s C8 reverzní fází, gradientové eluce a mobilní fáze o pH 3,2 s iontově párovacím činidlem. Thiamin byl alkalickým roztokem ferikyanidu draselného převeden na thiochrom a analyzován v izokratickém modu s mobilní fází o pH 7,2 na koloně s amidovou fází. Analyzováno bylo kravské a kozí mléko, kysané mléčné výrobky, kozí sýry a soubor mléčných bio-výrobků .
  • V mléce a vybraných mléčných výrobcích byly stanovovány vitaminy B1, B2 a B6 metodou RP HPLC s fluorescenční detekcí. Byl stanoven obsah volných forem i celkový obsah těchto vitaminů po kyselé a enzymatické extrakci. Při stanovení riboflavinu a vitaminu B6 bylo použito kolony s C8 reverzní fází, gradientové eluce a mobilní fáze o pH 3,2 s iontově párovacím činidlem. Thiamin byl alkalickým roztokem ferikyanidu draselného převeden na thiochrom a analyzován v izokratickém modu s mobilní fází o pH 7,2 na koloně s amidovou fází. Analyzováno bylo kravské a kozí mléko, kysané mléčné výrobky, kozí sýry a soubor mléčných bio-výrobků . (cs)
  • Vitamins B1, B2 and B6 in milk and dairy products were evaluated by RP HPLC with fluorescence detection.The contents both free and total vitamins after acidic and enzymatic hydrolysis were determinated. The C8 reversed phase column and gradient elution with mobile phaase at pH=3,2 with ion-pairing reagent for determination of riboflavin and vitamin B6 were used. Thiamin was transfered to thiochrom by alkalic ferricyanide solution and in isocratic mode with mobile phase at pH 7,2 on RP amide column analysed. Samples of bovine and goat milk, goat cheeses, sour milk products and milk bio-products were analysed. (en)
Title
  • Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.
  • Determination of hydrophilic vitamins in milk and dairy products (en)
  • Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích. (cs)
skos:prefLabel
  • Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích.
  • Determination of hydrophilic vitamins in milk and dairy products (en)
  • Stanovení hydrofilních vitaminů v mléce a mléčných výrobcích. (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/08:00001751!RIV09-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 397006
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/08:00001751
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Milk; dairy products; hydrophilic vitamins; HPLC (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [DE2F3949ADCC]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Praha
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník příspěvků z XXXIX. Symposia o nových směrech výroby a hodnocení potravin
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Vorlová, Lenka
  • Batelková, Petra
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 1802-1433
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Výzkumný ústav potravinářský Praha
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software