Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - Cílem práce bylo vyhodnotit zastoupení a koncentrace biogenních aminů v mléčných výrobcích dostupných a konzumovaných obchodní síti v ČR. BA v těchto sýrech byly stanoveny jako dansylderiváty po jejich extrakci ze vzorku metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí. Koncentrace sledovaných BA se pohybovaly v rozmezí jednotek až několika set mg.kg-1, nejvíce zastoupeny byly a nejvyšších koncentrací dosahovaly tyramin, putrescin a kadaverin, následovány histaminem.
- Cílem práce bylo vyhodnotit zastoupení a koncentrace biogenních aminů v mléčných výrobcích dostupných a konzumovaných obchodní síti v ČR. BA v těchto sýrech byly stanoveny jako dansylderiváty po jejich extrakci ze vzorku metodou RP-HPLC s fluorometrickou detekcí. Koncentrace sledovaných BA se pohybovaly v rozmezí jednotek až několika set mg.kg-1, nejvíce zastoupeny byly a nejvyšších koncentrací dosahovaly tyramin, putrescin a kadaverin, následovány histaminem. (cs)
- The aim of this work was to evaluate the profiles and content of biogenic amines (BA) in dairy products of Czech market. BA content was established after extraction from cheese as dansylchloride derivates using RP-HPLC metod with fluorometric detection. Tyramine and putrescine were detected as the principal BA, followed by cadaverine and histamine. (en)
|
Title
| - Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů
- Safety and duality of dairy products from the point of view of content of biogenic amines (en)
- Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů (cs)
|
skos:prefLabel
| - Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů
- Safety and duality of dairy products from the point of view of content of biogenic amines (en)
- Bezpečnost a kvalita mléčných výrobků z hlediska obsahu biogenních aminů (cs)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/08:00001741!RIV09-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/08:00001741
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - Biogenic amines; dairy products; Czech market (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Vorlová, Lenka
- Standarová, Eva
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |