About: Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • Studie je zaměřena na stanovení prevalence výskytu a určení počtů patogenních bakterií u brojlerových kuřat v průběhu technologického opracování. Prozatím bylo vyšetřeno 72 těl jatečných brojlerů získaných ze 4 míst porážecí linky. Doposud nebyl zaznamenán výskyt Listeria spp., bakterie z rodu Salmonella spp. byl nalezeny jen u vzorků z druhého a čtvrtého odběru. Koncentrace Campylobacter spp. kolísala od 0,83 do 3,57 log cfu/cm2, koncentrace C. perfringens byla velmi nízká. Počty E. coli a celkové počty mezofilních bakterií se snižují v průběhu technologického opracování. Tyto částečné výsledky jsou součástí ročního projektu, jehož výsledky mohou posloužit pro stanovení mikrobiologických rizik na porážecí lince.
  • Studie je zaměřena na stanovení prevalence výskytu a určení počtů patogenních bakterií u brojlerových kuřat v průběhu technologického opracování. Prozatím bylo vyšetřeno 72 těl jatečných brojlerů získaných ze 4 míst porážecí linky. Doposud nebyl zaznamenán výskyt Listeria spp., bakterie z rodu Salmonella spp. byl nalezeny jen u vzorků z druhého a čtvrtého odběru. Koncentrace Campylobacter spp. kolísala od 0,83 do 3,57 log cfu/cm2, koncentrace C. perfringens byla velmi nízká. Počty E. coli a celkové počty mezofilních bakterií se snižují v průběhu technologického opracování. Tyto částečné výsledky jsou součástí ročního projektu, jehož výsledky mohou posloužit pro stanovení mikrobiologických rizik na porážecí lince. (cs)
  • This study was conducted to estimate the prevalence and concetration of pathogenic bacteria in broiler chicken during processing operations. A total of 72 broiler carcasses were collected from four different places of the production line. No carcasses were positive for Listeria spp., only in the first and fourth sampling were detected Salmonella spp. The concentration of Campylobacter spp. ranged from 0,83 to 3,57 log cfu/cm2, whilst the concentration of C. perfringens was very low. The levels of E. coli and mesophilic bacteria showed the decrease during poultry processing. These results can serve as a basic for risk management actions. (en)
Title
  • Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže
  • The Influence of Poultry Processing on the Incidence of Selected Bacterial Pathogens (en)
  • Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže (cs)
skos:prefLabel
  • Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže
  • The Influence of Poultry Processing on the Incidence of Selected Bacterial Pathogens (en)
  • Vliv technologického opracování na výskyt vybraných patogenů jatečné drůbeže (cs)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/08:00001657!RIV09-MSM-16270___
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 403407
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/08:00001657
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • poultry processing; Campylobacter spp.; Clostridium perfringens; Escherichia coli (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [84AB27E52C1F]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Brno
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • sborník XXXVIII. Lenfeldovy a Höklovy dny
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Bořilová, Gabriela
  • Svobodová, Irena
  • Hudecová, Katarína
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Veterinární a farmaceutická univerzita Brno
https://schema.org/isbn
  • 978-80-7305-049-8
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software