Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The experiment was conducted to study the effect of different selenium source on meat (musculus longissimus dorsi) quality of goats. Colour was measured by spectrophotometer Minolta CM - 2600d in system CIELAB and pH was measured by a pH meter with a needle tip pH electrode. The values of pH and colour parameters (L*, a*, b*) were measured 24 h and 48 h post-mortem. Se source did not influence pH value measured 24 h post-mortem, pH value 48 h post-mortem showed an increased trend in SeO treated group. The group fed with organic Se had darker, less red and less yellow colour than other groups. (en)
- Experiment byl zaměřen na studium vlivu přídavku selenu v různých formách na kvalitu kozího masa (musculus longissimus dorsi). Barva byla měřena spektrofotometrem Minolta CM - 2600d v systému CIELAB a hodnota pH byla měřena pH-metrem s vpichovou elektrodou. Hodnota pH a barevné parametry (L*,a*,b*) byly měřeny 24 a 48 hodin po poražení. Zdroj selenu neovlivňuje hodnotu pH měřenou 24 h post-mortem, hodnota pH 48 h post-mortem vykazuje vzrůstající trend ve skupině s přídavkem organického selenu. Skupina krmená s přídavkem organického selenu má tmavší, méně červenou a méně žlutou (nižší hodnota b*) barvu v porovnání s kontrolní skupinou (bez přídavku Se) a skupinou krmenou s přídavkem anorganického selenu.
- Experiment byl zaměřen na studium vlivu přídavku selenu v různých formách na kvalitu kozího masa (musculus longissimus dorsi). Barva byla měřena spektrofotometrem Minolta CM - 2600d v systému CIELAB a hodnota pH byla měřena pH-metrem s vpichovou elektrodou. Hodnota pH a barevné parametry (L*,a*,b*) byly měřeny 24 a 48 hodin po poražení. Zdroj selenu neovlivňuje hodnotu pH měřenou 24 h post-mortem, hodnota pH 48 h post-mortem vykazuje vzrůstající trend ve skupině s přídavkem organického selenu. Skupina krmená s přídavkem organického selenu má tmavší, méně červenou a méně žlutou (nižší hodnota b*) barvu v porovnání s kontrolní skupinou (bez přídavku Se) a skupinou krmenou s přídavkem anorganického selenu. (cs)
|
Title
| - Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa
- Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa (cs)
- The influence of selenium on colour and pH of goat meat (en)
|
skos:prefLabel
| - Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa
- Vliv přídavku selenu na barvu a pH kozího masa (cs)
- The influence of selenium on colour and pH of goat meat (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/08:00001626!RIV09-MSM-16270___
|
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/08:00001626
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - goat meat; Se; L*; a*; b* (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - Zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXIX.
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Buchtová, Hana
- Pechová, Alena
- Saláková, Alena
- Mišurová, Lubica
- Pavlata, Leoš
- Ševčíková, Lucia
- Steinhauserová, Iva
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |