Attributes | Values |
---|
rdf:type
| |
Description
| - The chemical composition and concentration of biogenic amines in commercially available goat cheeses in the Czech market were determined. The total amine content was highest in mould goat cheeses. The cheeses made with spice or herbs showed the lowest biogenic amine levels. Tyramine was detected in 100 % of tested samples and together with putrescine and tryptamine were the main biogenic amines. Low pH and high salt content don´t create favourable conditions for amino acids decarboxylation, keeping the levels of biogenic amines relatively low. No sample reached the total amine level accepted as toxic for usual consumer. (en)
- Bylo sledováno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech z tržní sítě v České republice. Celkový obsah BA je nejvyšší u plísňových kozích sýrů.U sýrů s kořením nebo s bylinkami byly zaznamenány nejnižší hladiny BA. Tyramin byl stanoven ve 100% zkoumaných vzorků a společně s putrescinem a tyraminem byl hlavním BA. Nízké pH a vysoký obsah soli nevytvářejí vhodné podmínky pro dekarboxylaci aminokyselin a způsobují, že hladiny BA jsou relativně nízké. U žádných vzorků nebylo dosaženo hladiny celkových BA považovaných za toxické pro běžného konzumenta.
- Bylo sledováno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech z tržní sítě v České republice. Celkový obsah BA je nejvyšší u plísňových kozích sýrů.U sýrů s kořením nebo s bylinkami byly zaznamenány nejnižší hladiny BA. Tyramin byl stanoven ve 100% zkoumaných vzorků a společně s putrescinem a tyraminem byl hlavním BA. Nízké pH a vysoký obsah soli nevytvářejí vhodné podmínky pro dekarboxylaci aminokyselin a způsobují, že hladiny BA jsou relativně nízké. U žádných vzorků nebylo dosaženo hladiny celkových BA považovaných za toxické pro běžného konzumenta. (cs)
|
Title
| - Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě
- Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě (cs)
- Biogenic amines content in goat cheeses from Czech market (en)
|
skos:prefLabel
| - Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě
- Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě (cs)
- Biogenic amines content in goat cheeses from Czech market (en)
|
skos:notation
| - RIV/62157124:16270/07:00001267!RIV08-MSM-16270___
|
http://linked.open.../vavai/riv/strany
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivita
| |
http://linked.open...avai/riv/aktivity
| |
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
| |
http://linked.open...aciTvurceVysledku
| |
http://linked.open.../riv/druhVysledku
| |
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
| |
http://linked.open...titaPredkladatele
| |
http://linked.open...dnocenehoVysledku
| |
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
| - RIV/62157124:16270/07:00001267
|
http://linked.open...riv/jazykVysledku
| |
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
| - biogenic amines; goat cheese; Czech market (en)
|
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
| |
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
| |
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
| |
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
| - zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXVIII 2007
|
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
| |
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
| |
http://linked.open...UplatneniVysledku
| |
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
| - Borkovcová, Ivana
- Dračková, Michaela
- Janštová, Bohumíra
- Navrátilová, Pavlína
- Vorlová, Lenka
- Standarová, Eva
- Přidalová, Hana
|
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
| |
number of pages
| |
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
| - Univerzita veterinárného lekárstva Košice
|
https://schema.org/isbn
| |
http://localhost/t...ganizacniJednotka
| |