About: Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • The chemical composition and concentration of biogenic amines in commercially available goat cheeses in the Czech market were determined. The total amine content was highest in mould goat cheeses. The cheeses made with spice or herbs showed the lowest biogenic amine levels. Tyramine was detected in 100 % of tested samples and together with putrescine and tryptamine were the main biogenic amines. Low pH and high salt content don´t create favourable conditions for amino acids decarboxylation, keeping the levels of biogenic amines relatively low. No sample reached the total amine level accepted as toxic for usual consumer. (en)
  • Bylo sledováno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech z tržní sítě v České republice. Celkový obsah BA je nejvyšší u plísňových kozích sýrů.U sýrů s kořením nebo s bylinkami byly zaznamenány nejnižší hladiny BA. Tyramin byl stanoven ve 100% zkoumaných vzorků a společně s putrescinem a tyraminem byl hlavním BA. Nízké pH a vysoký obsah soli nevytvářejí vhodné podmínky pro dekarboxylaci aminokyselin a způsobují, že hladiny BA jsou relativně nízké. U žádných vzorků nebylo dosaženo hladiny celkových BA považovaných za toxické pro běžného konzumenta.
  • Bylo sledováno chemické složení a koncentrace biogenních aminů (BA) v kozích sýrech z tržní sítě v České republice. Celkový obsah BA je nejvyšší u plísňových kozích sýrů.U sýrů s kořením nebo s bylinkami byly zaznamenány nejnižší hladiny BA. Tyramin byl stanoven ve 100% zkoumaných vzorků a společně s putrescinem a tyraminem byl hlavním BA. Nízké pH a vysoký obsah soli nevytvářejí vhodné podmínky pro dekarboxylaci aminokyselin a způsobují, že hladiny BA jsou relativně nízké. U žádných vzorků nebylo dosaženo hladiny celkových BA považovaných za toxické pro běžného konzumenta. (cs)
Title
  • Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě
  • Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě (cs)
  • Biogenic amines content in goat cheeses from Czech market (en)
skos:prefLabel
  • Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě
  • Obsah biogenních aminů v kozích sýrech z tržní sítě (cs)
  • Biogenic amines content in goat cheeses from Czech market (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/07:00001267!RIV08-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 271-273
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • Z(MSM6215712402)
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 438588
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/07:00001267
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • biogenic amines; goat cheese; Czech market (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [8CFB2DAACE93]
http://linked.open...i/riv/mistoVydani
  • Košice
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • zborník prednášok a posterov Hygiena Alimentorum XXVIII 2007
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Borkovcová, Ivana
  • Dračková, Michaela
  • Janštová, Bohumíra
  • Navrátilová, Pavlína
  • Vorlová, Lenka
  • Standarová, Eva
  • Přidalová, Hana
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
number of pages
http://purl.org/ne...btex#hasPublisher
  • Univerzita veterinárného lekárstva Košice
https://schema.org/isbn
  • 978-80-8077-055-6
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 58 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software