About: Termophile Gattungen von Campylobacter sp. bei Schweinen     Goto   Sponge   NotDistinct   Permalink

An Entity of Type : http://linked.opendata.cz/ontology/domain/vavai/Vysledek, within Data Space : linked.opendata.cz associated with source document(s)

AttributesValues
rdf:type
Description
  • In den Jahren 2001 bis 2003 wurde die Prävalenz von thermophilen Stämmen von Campylobacter sp. im Darminhalt vom schlachtreifen Schweinen sowie aus dem Schlachtmilieu bewertet. Bei Vergleich der Resultate kann ein deutlicher Rückgang im Vorkommen von Campylobacter sp. bei Schweinen und im Schlachtmilieu registriert werden. Im Jahre 2001 wurden von den gesamten 316 Proben 34 % positive Befunde von Campylobacter sp. ermittelt; im Jahre 2002 wurden 27 % positive Befunde von den gänzlich abgenommenen 610 Proben und im Jahre 2003 fand man einen 16 % Befund von der Gesamtzahl 300 entnommenen Proben, vor. Am häufigsten war der Befund von Campylobacter sp. im Darminhalt (caecum) - 86 Stämme und in den Tupferproben aus den Oberflächen des Halbbacken der Rektum-Umgebung ? 17 Stämme. Aus dem Schlachtmilieu wurden die Campylobacter sp. nur vereinzelt isoliert. Von den erwähnten Resultaten geht klar hervor, dass die absolute Mehrheit der isolierten Stämme als C. coli identifiziert wurde, was auch den Angaben der F
  • V letech 2001 až 2003 byla zjišťována frekvence výskytu termofilních kmenů Campylobacter sp. ve střevním obsahu porážených prasat a v prostředí porážek. V průběhu let byl pozorován pokles výskytu patogenů jak u prasat, tak v prostředí. V r.2001 byl u 316 vzorků 34 % pozitivní nález Campylobacter sp. t; v r. 2002 již 27 % positive nálezů z 610 odběrů a v r.2003 bylo nalezeno jen 16 % nálezů z 300 vzorků. Nejčastěji se vyskytovaly ve střevech (86 kmenů) a ve stěrech kůže z okolí rekta (17 kmenů. V prostředí porážek byl Campylobacter sp. nalezen jen ojediněle. Většina kmenů byla identifikována jako C. coli. V r. 2001 ze 109 kmenů Campylobacter sp. jen 16 bylo C. jejujni. V r. 2002 ze 167 jen 8 kmenů a v r. 2003 nebyl ze 47 izolátů nalezen žádný C. jejuni. (cs)
  • The incidence rates of thermophilic Campylobacter spp. was evaluated in the caecum of pigs intended for slaughter and in the facilities of slaughterhouses in the period of 2001 ? 2003. The comparison of the results obtained shows that the incidence rates for Campylobacter spp. in both the pigs and the environment of slaughterhouses have decreased. In 2001, Campylobacter spp. were detected in 34% of 316 samples; in 2002 there were 27% of positive findings out of the total of 610 samples collected and in 2003 Campylobacter spp. were detected in 16% samples out of the total 300 samples collected. Campylobacter spp. were mostly found in the caecum (86 strains) and in smears collected from the external rectal region (17 strains) while in the facilities of slaughterhouses Campylobacter spp. were isolated only sporadically. It follows from the results obtained that the majority of isolated strains were identified as C. coli. This finding is also in a good agreement with the literature data. In 2001, 16 out o (en)
Title
  • Termophile Gattungen von Campylobacter sp. bei Schweinen
  • Termofilní kmeny Campylobacter sp. u prasta (cs)
  • Thermophilous classes of Campylobacter sp. in pigs (en)
skos:prefLabel
  • Termophile Gattungen von Campylobacter sp. bei Schweinen
  • Termofilní kmeny Campylobacter sp. u prasta (cs)
  • Thermophilous classes of Campylobacter sp. in pigs (en)
skos:notation
  • RIV/62157124:16270/07:00001202!RIV08-MSM-16270___
http://linked.open.../vavai/riv/strany
  • 89-91
http://linked.open...avai/riv/aktivita
http://linked.open...avai/riv/aktivity
  • P(OC NA.002), Z(MSM6215712402)
http://linked.open...iv/cisloPeriodika
  • 1
http://linked.open...vai/riv/dodaniDat
http://linked.open...aciTvurceVysledku
http://linked.open.../riv/druhVysledku
http://linked.open...iv/duvernostUdaju
http://linked.open...titaPredkladatele
http://linked.open...dnocenehoVysledku
  • 454742
http://linked.open...ai/riv/idVysledku
  • RIV/62157124:16270/07:00001202
http://linked.open...riv/jazykVysledku
http://linked.open.../riv/klicovaSlova
  • Campylobacter jejuni; Campylobacter coli; slaughter; pigs (en)
http://linked.open.../riv/klicoveSlovo
http://linked.open...odStatuVydavatele
  • DE - Spolková republika Německo
http://linked.open...ontrolniKodProRIV
  • [254A4F6A9BD8]
http://linked.open...i/riv/nazevZdroje
  • Fleischwirtschaft
http://linked.open...in/vavai/riv/obor
http://linked.open...ichTvurcuVysledku
http://linked.open...cetTvurcuVysledku
http://linked.open...vavai/riv/projekt
http://linked.open...UplatneniVysledku
http://linked.open...v/svazekPeriodika
  • 87
http://linked.open...iv/tvurceVysledku
  • Nebola, Mojmír
  • Steinhauserová, Iva
  • Mikuličová, Martina
http://linked.open...n/vavai/riv/zamer
issn
  • 0015-363X
number of pages
http://localhost/t...ganizacniJednotka
  • 16270
Faceted Search & Find service v1.16.118 as of Jun 21 2024


Alternative Linked Data Documents: ODE     Content Formats:   [cxml] [csv]     RDF   [text] [turtle] [ld+json] [rdf+json] [rdf+xml]     ODATA   [atom+xml] [odata+json]     Microdata   [microdata+json] [html]    About   
This material is Open Knowledge   W3C Semantic Web Technology [RDF Data] Valid XHTML + RDFa
OpenLink Virtuoso version 07.20.3240 as of Jun 21 2024, on Linux (x86_64-pc-linux-gnu), Single-Server Edition (126 GB total memory, 112 GB memory in use)
Data on this page belongs to its respective rights holders.
Virtuoso Faceted Browser Copyright © 2009-2024 OpenLink Software